НОВИНИ

Отборите от Висшата лига ще обсъдят кризата с коронавирус в понеделник

Висша лига Англия лого
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 18.12.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Клубовете от Висшата лига ще проведат среща в понеделник, на която да дискутират как новата вълна от коронавирус засяга Висшата лига.

За предстоящия 18-и кръг от шампионата 5 мача бяха отложени. Това поставя в неяснота част от отборите, а предстоящата среща ще помогне на клубовете да решат, как да процедират в близкото бъдеще.

Мениджърите и капитаните на отборите все още не са провели отделни срещи. Главният изпълнителен директор на първенството Ричард Мастърс е отправил лични обръщения към всички отбори. Той желае клубовете да убедят своите футболисти, да се ваксинират, защото приоритет № 1 за лигата е завършването на сезона.

Наставникът на Брентфорд Томас Франк предлага прекратяване на първенството поне до 26 декември. Някои негови колеги подкрепят предложението му и дори смятат, че е необходима по-продължителна пауза, докато старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп не вижда полза от спирането на шампионата.

В четвъртък Висшата лига заяви, че възнамерява да продължи с мачовете, стига да е осигурена безопасна работна среда. Основната цел на извънредната среща е да обсъди вече отложените 8 срещи и да реши дали е необходимо прекъсване.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево до края на деня, очаква ни по-топла неделя
Слънчево до края на деня, очаква ни по-топла неделя
Шествие на мотористи в костюми на Дядо Коледа
Шествие на мотористи в костюми на Дядо Коледа