НОВИНИ

Откриха гилза в автомобила, нает от уличения за убийството на ММА бореца в Хасково

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:47, 14.02.2022 (обновена)
11707
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
двама души задържани обира бензиностанция софия
Слушай новината

Заподозреният за убийството на ММА бореца Тургай Сали в Хасково е мексиканецът Виктор Омар, научи "По света и у нас". Той е влязъл в България с испански паспорт през граничен пункт с Република Северна Македония.

В наетата кола от Омар е намерена гилза която съвпада с куршума, изваден от тялото на жертвата.

Омар е влязъл у нас 2 дни преди убийството през границата с Република Северна Македония. Наел е кола под наем и от нея е произвел изстрелите срещу Тургай Сали. Една от гилзите е останала в автомобила и разследващите са я открили там, научи ПСН.

След стрелбата Виктор Омар се е върнал в София, където тази сутрин в 6.30 ч. е задържан в хотелска стая. В нея са открити дрехите, с които е бил в деня на убийството, както и маска. Омар се е подготвял днес да напусне страната ни.

Простреляха бизнесмен в Хасково

Установени са и предполагаеми поръчители на убийството. Те са част от организирана престъпна група, осъдена в чужбина за трафик и разпространение на наркотици и в момента излежават присъдата си в затвор.

Задържаният е бил част от осъдената група, наскоро освободен от затвора и се предполага, че по поръчка на групата е дошъл да убие ММА бореца.

Жертвата е бил свидетел по делото, по което са осъдени.

От МВР не отрекоха информацията, но подчертаха, че по време на разследването са имали изключително добро сътрудничество с партньорски служби в рамките на 48 часа са обменили голямо количество информация, която има отношение към случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Микаела Шифрин ще участва в спускането на Олимпийските игри в Пекин
Микаела Шифрин ще участва в спускането на Олимпийските игри в Пекин
Премиера на "Криворазбраната цивилизация" в Сатиричния театър
Премиера на "Криворазбраната цивилизация" в Сатиричния театър