НОВИНИ

Откриха над 40 нелегални мигранти край София, друга група беше задържана на АМ "Тракия"

bnt avatar logo
от БНТ
10:00, 13.07.2023 (обновена)
Чете се за: 02:52 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Арести на каналджии при мащабна акция на МВР срещу незаконната миграция в цялата страна. В автосервиз край София, са открити над 40 нелегални мигранти, свързани с този канал. По-късно през деня десетина мигранти бяха задържани на АМ "Тракия" край с. Лозен.

Подробности вижте във включването на Борислава Алексова.

Тази сутрин започна акция на МВР в цялата страна срещу трафикантите на незаконни мигранти. Акцията е разпоредена, след като министър Калин Стоянов след като той нареди активизиране на полицейските сили по противодействие на нелегалната миграция. В нея участват сили на ГДНП, ГДБОП, "Гранична полиция", областните дирекции и СДВР. Тя е под ръководството на прокуратурата.

Нова масирана акция на МВР срещу каналджиите в страната

Най-големият удар униформените направиха в склад в близост до София. Там полицията залови над 40 мигранти и трима трафиканти. По-рано през деня арести имаше и в столицата. Тежко въоръжени полицаи задържаха петима в жилищна сграда. По неофициална информация те са незаконни мигранти.

Част от живеещите около жилището твърдят, че не са забелязали нищо подозрително около обискираната къща. Други обаче, които не пожелаха да застанат пред камерата на БНТ, твърдят, че претърсената къща била собственост на жена, която от години я отдавала под наем на каналджии. А пред сградата често се появявали бусове с мигранти.

След арестите се оказа, че не всички обитатели на жилището са били задържани.

Акцията на територията на цялата страна продължава. А този път фокусът е върху трафикантите.

"От тази сутрин е в ход мащабна полицейска операция на територията на страната. Тя е насочена към лицата и групите, които пряко участват в този вид престъпна дейност. Целите са да стигнем до максимално повече лица и групи, които участват в този процес", каза Атанас Илков, директор на ГД "Национална полиция".

По думите на Илков в операцията е ангажиран целият ресурс на МВР. Резултатите ще бъдат обявени след приключване на акцията.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дея спорт се подсили с бразилец за новия сезон
Дея спорт се подсили с бразилец за новия сезон
Александър Везенков: Условията в Сакраменто са изключителни, наясно съм, че очакванията към мен са високи
Александър Везенков: Условията в Сакраменто са изключителни, наясно съм, че очакванията към мен са високи