НОВИНИ

Откриха обновената сграда на Първа пожарна служба в Русе

откриха обновената сграда първа пожарна служба русе
bnt avatar logo
от БНТ
16:15, 23.09.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

50 служители на Първа районна служба на пожарната в Русе вече имат много по-добри битови условия.

Сградата изцяло е обновена, а помещенията са преоборудвани за над 2 милиона евро по българо-румънски проект. Подсигурени са и най-съвременните средства за контрол на достъпа и видеонаблюдение.

Лентата прерязаха зам.-министърът на МВР Енчо Мирчев, ръководителят на Директората за извънредни ситуации към вътрешното министерство на Румъния д-р Раед Арафат и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов.

"Дирекцията стопанисва над 400 имота, като в последните 2 години изцяло са обновени 31 сгради на пожарните служби с финансовата подкрепа на Европейския съюз", каза главен комисар Николов.

Той допълни, че до дни предстои откриването на изцяло реновираната сграда на пожарната в Карнобат, а в Бургас ще бъде открит учебно-тренировъчен комплекс за доброволци и подрастващи. Трябва обаче модернизацията на пожарните служби да завърши на 100%.

„Това включва доставка на още допълнителна техника за гасене, направа на нови, хубави сгради с акцент към нашите хора – да получат най-добрите битови условия и най-добрата подготовка, така че не само ние, а и те да бъдат уверени в своите действия, отивайки на опасни произшествия. Нашите проекти са не само за бързата помощ от въздуха, но и от въздуха да може да бъде извършвано търсене и спасяване по планини и по море”, каза още гл. комисар Николай Николов.

Първа пожарна служба в Русе е номинирана за обществена сграда на годината.

Автор: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плаващ кран тръгва към заседналия край Яйлата кораб
Плаващ кран тръгва към заседналия край Яйлата кораб
Задържаха германец на "Калотина", замесен в обир на банка в Австрия
Задържаха германец на "Калотина", замесен в обир на банка в Австрия