НОВИНИ

Откриха прекурсор за наркотици на ГККП "Капитан Андреево"

откриха прекурсор наркотици гккп капитан андреево
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:45, 30.08.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Общо 500 лекарствени таблетки, съдържащи ефедрин - прекурсор за производство на наркотика метамфетамин, задържаха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Вчера на пункта пристигнал микробус, в който от Турция през България за Косово пътували шофьор и двама пътници - косовски граждани. По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в хладилна чанта са открити 10 шишета с по 50 таблетки с надпис "Ephedrine", който е описан в първа категория в Европейския регламент за мониторинг на търговията между Съюза и трети страни в областта на прекурсорите.

В хода на проверката е установено, че лекарствата са собственост на шофьора - косовски гражданин. Медикаментите са задържани, а по случая е образувано досъдебно производство, като предполагаемият извършител - С.Д. (55 г.) е привлечен за обвиняем, казаха междувременно от прокуратурата.

Последният случай преди този на трафик на прекурсори през "Капитан Андреево" бе на 18 юли миналата година, когато при проверка в ръчен багаж и в найлонови чанти под задната седалка на автобус бяха открити общо 28 910 таблетки от два вида лекарствен продукт с основна съставка псевдоефедрин, както и 1000 ампули инжекционен разтвор с ефедрин.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млада жена беше убита в Омуртаг от мъжа, с когото живеела
Млада жена беше убита в Омуртаг от мъжа, с когото живеела
САЩ и Сърбия записаха изразителни победи на световното първенство по баскетбол
САЩ и Сърбия записаха изразителни победи на световното първенство по баскетбол