НОВИНИ

Откриват новия oбществен парĸинг в столичния квартал "Надежда" на 13 август

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
16:12, 11.08.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
откриват нoвия oбщecтвeн пapĸинг cтoличния ĸвapтaл haдeждaldquo aвгycт
Снимка: Център за градска мобилност
Слушай новината

Центърът за градска мобилност открива новия обществен паркинг в столичния квартал "Надежда" от 13 август. Общинското дружество плати за него близо 1 млн. лева през есента на миналата година, когато започна и изграждането му. Съоръжението с площ от 4 декара се намира на ъгъла на улиците "Георги Войтех" и "Кирил Дрангов" и има 147 места.

Паркингът е предназначен основно за живущите в района. Центърът за градска мобилност осигурява възможност както за почасово паркиране, така и за месечен или едногодишен абонамент. Място за паркинг с охрана се предлага не само за автомобили, но и за собствениците на мотори и велосипеди.

Цената на почасовото паркиране за автомобил е 2 лв., за мотор е 1 лв., а за велосипед - 50 стотинки. Месечният абонамент е съответно 80 лв., 30 лв. и 10 лв. за велосипед. Има възможност и за предплатено паркиране в рамките на 12 часа и таксата е 6, 3 и 1 лв. Може да се сключи годишен абонамент, който е с 10% отстъпка, а за 6 месеца отстъпката е 5%. Паркингът ще работи денонощно.

Фирмата изпълнител е "Калистратов груп" – същата, която изгради и буферния паркинг на стадион "Васил Левски", влязъл в експлоатация преди близо две години.

Преди година кметът на София Йорданка Фандъкова обяви и нов инвестиционен план за откриване на паркинги в столицата. Общината ще си партнира с бизнеса и този тип съоръжения ще ce изграждат чрез публично-частно партньорство, а не изцяло с обществени средства като досега.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ресторантьори затвориха едно от централните кръстовища в Пловдив (Снимки)
Ресторантьори затвориха едно от централните кръстовища в Пловдив (Снимки)
Свлачище погълна автобус с най-малко 20 пътници в Индия
Свлачище погълна автобус с най-малко 20 пътници в Индия