НОВИНИ

Отличен старт и за Петър Белберов на Световното по бокс

Петър Белберов
Снимка: БФБ
bnt avatar logo
от БНТ
16:56, 28.10.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Добрата серия и позитивни резултати на българските боксьори на Световното първенство в Белград продължава. Своята първа победа на шампионата на планетата в сръбската столица постигна и Петър Белберов.

При най-тежките, в категория над 92 килограма, националът ни показа класата си и не остави шанс на Кади Агнес от Сейшелски острови.

Боксьорът ни се поздрави с победа с нокаут в края на втория рунд. Белберов видимо бе по-качественият и по-добре подготвен на ринга.

Той показа много добра форма, като след проучване в началния рунд, във втория премина с лекота през Агнес. Добра комбинация доведе до нокдаун в средата на частта, а секунди по-късно тежък десен прав доведе и до нокаута в полза на Петър.

Така той се класира за третия кръг на Световното първенство в Белград. Там, на 31 октомври, националът ни ще се изправи срещу Берат Ачар от Турция.

Малко по-рано днес Хавиер Ибаниес се поздрави с бърз успех с категория до 57 килограма. Натурализираният кубинец срази хърватина Филип Колак, отказвайки съперника си малко преди края на втория рунд.

С успеха Хавиер Ибаниес продължава напред, като в третия кръг ще се изправи срещу Илмар Гонсалес от Колумбия. Двубоят им е предвиден за 1 ноември, понеделник.

Срещите се излъчват по БНТ 3.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес се очаква да стане ясно новото име на Фейсбук
Днес се очаква да стане ясно новото име на Фейсбук
Министър Кузманов обсъди с федерации и клубове новата програма на ММС
Министър Кузманов обсъди с федерации и клубове новата програма на ММС