НОВИНИ

Отличие за Мария Бакалова - българската звезда спечели приз от Нюйоркските филмови критици

отличие мария бакалова българската звезда спечели приз нюйоркските филмови критици
Снимка: Фейсбук - Мария Бакалова
bnt avatar logo
от БНТ
20:12, 23.12.2020 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
Още
Слушай новината

Младата българска актриса Мария Бакалова продължава да жъне успехи след участието си в хитовата холивудска лента "Борат 2".

Сънародничката ни беше избрана в категорията за най-добра поддържаща женска роля от Нюйоркските филмови критици.

"Много съм благодарна на всички, които гласуваха за мен", написа в социалните мрежи Мария Бакалова. Тя допълни, че с това отличие се насърчава кариерата на все повече артисти от Източна Европа.

Това не е единственият приз за младата българка. Тя беше обявена за най-добра актриса в главна роля от сайта IGN, а филмовите критици на Чикаго, Флорида и Бостън също я наградиха с приза за най-добра поддържаща роля.

Освен това Мария Бакалова беше отличена с дебют на годината от Съюза на филмовите журналисти в Индиана, които също я признаха за най-добра поддържаща актриса.

Само преди ден стана ясно и че българката има огромен шанс да бъде сред носителите на награда "Златен глобус". Мария Бакалова води в предпочитанията на критиците, определящи водещите актьори и филмови заглавия, и се очертава като един от претендентите за най-престижното филмово отличие - "Оскар".

Дали обаче нашата сънародничка ще попадне в списъка на най-звездните актьори, предстои да разберем, тъй като номинациите ще станат ясни чак през февруари догодина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дълги опашки пред офисите на куриерските фирми у нас
Дълги опашки пред офисите на куриерските фирми у нас
Над 200 са заразените с Ковид военни в момента
Над 200 са заразените с Ковид военни в момента