НОВИНИ

Отлични резултати за футболните съдии по време на зимния семинар

отлични резултати съдиите време зимния семинар сливен
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
20:16, 13.02.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Всички родни футболни съдии показаха много добра физическа и теоретична подготовка по време на традиционния зимен семинар преди началото на пролетния дял на първенството, който тази година се проведе в Сливен.

Четиридневният камп събра всички водещи и асистент съдии от Първа и Втора професионална лига, както и международните ни съдии в женското направление.

Новият председател на Съдийската комисия Виктор Кашай не успя да присъства лично поради заболяване, но взе активно участие във всички лекции и курсове онлайн. Неговият заместник Георги Ринг ръководи семинара и също дейно участваше в теоретичните и практическите занимания с родните рефери.

Семинарът стартира в сряда, 9 февруари, когато бяха проведени съвместни заседания на Съдийската комисия и Инструкторския панел, по време на които бяха обсъдени работата и изискванията на новото ръководство на българското съдийство, както и програмата на семинара.

На 10 февруари се проведоха първите лекции и физически тестове на съдиите и асистент съдиите от ВПЛ, които продължиха и на сутринта на 11 февруари с измервания на телесна маса и процент телесни мазнини. Арбитрите от ВПЛ преминаха с успех комбинирания теоретичен тест, след което проследиха лекция на главния фитнес инструктор на съдиите в България Николай Петров.

В петък към семинара се присъединиха и съдиите от ППЛ, както и международните ни съдии-жени, които имаха честта да получат FIFA-значките си лично от вицепрезидента на БФС Йордан Лечков, директора на "Първенства и турнири" Валентин Чакъров, лектора на УЕФА за системата VAR Павел Гил и Георги Ринг.

Програмата на елитните ни рефери стартира с лекция, водена от Павел Гил, както и с тренировъчно занимание с участието на Николай Петров. В събота и съдиите от ППЛ също преминаха измервания на телесна маса и процент телесни мазнини, както и комбиниран теоретичен видео тест, а след това проведоха с отлични резултати задължителните си физически проверки.

Последният ден от семинара премина отново с лекции, водени от Павел Гил и Николай Петров, след което се състояха и инструктажи на съдийските наблюдатели от Първа и Втора професионална лига с участието на Георги Йорданов, Радан Мирянов и Павел Гил.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студенти и пенсионирани учители заместват болни преподаватели в Бургас
Студенти и пенсионирани учители заместват болни преподаватели в Бургас
Жители на Дупница излязоха на протест заради починал пациент
Жители на Дупница излязоха на протест заради починал пациент