НОВИНИ

Отложиха старта на Лига 1 заради COVID-19

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
15:16, 18.08.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Европейски футбол
отложиха старта лига заради covid

Мачът между отборите на Олимпик Марсилия и Сент Етиен, с който трябваше да бъде даден старт на новия сезон във френската Лига 1, бе отложен, след като четирима играчи на Марсилия дадоха положителна проба за коронавирус.

Миналият сезон във френския елит бе преждевременно прекратен през април заради пандемията от COVID-19, като тимът на ПСЖ бе обявен за шампион, тъй като имаше преднина от 12 точки към този момент.

Новата кампания в Лига 1 ще започне преди другите големи първенства в Европа, но миналата седмица Френската лига обяви, че ако в един отбор има повече от три случая на заразени с коронавирус, това ще доведе до отлагане на един или няколко мача на въпросния тим.

Сред последната серия групово тестване, при четирима играчи на Марсилия, сред които Жордан Амави, е установено наличието на короанвирус, поради което мачът със Сент Етиен в петък, който щеше да е първи за новия сезон, е отложен.

В последните дни във Франция се наблюдава увеличение на случаите на новозаразени с COVID-19, като премиерът на страната Жан Кастекс призна, че бройката на заразени се "движи в грешната посока".

Само преди няколко дни Великобритания вкара Франция в списъка със страни, за които се изисква двуседмична карантина при пристигане във Великобритания

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
44 души от дом "Възраждане" пребориха коронавируса
44 души от дом "Възраждане" пребориха коронавируса
Българи спасяват животни след експлозията в Бейрут
Българи спасяват животни след експлозията в Бейрут