НОВИНИ

Отменен гол остави Пирин Благоевград и Ботев Пловдив без победа от началото на сезона

пирин ботев пловдив
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:18, 29.07.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Пирин Благоевград и Ботев Пловдив продължават да бъдат без победа през новия сезон в българската футболна Първа лига, след като завършиха наравно 0:0 в мач от третия кръг.

Първата опасност бе за Ботев, след като в шестата минута Янис Карабельов стреля над вратата с глава. След половин час игра и Мартин Секулич бе неточен с глава, а скоро след това "канарчетата" създадоха най-чистото си положени. Самюел Акере отне топката, влезе в наказателното поле и стреля неточно, въпреки че Уме Емануел бе напълно свободен пред празна врата.

Акере се реваншира в края на полувремето, когато получи подаване от Красиан Колев, нахлу отново отдясно и този път преодоля Максим Ковальов от малък ъгъл за 1:0. Попадението обаче бе отменено след видеоповторение, което откри нарушение близо до центъра на терена.

Борис Тютюков не успя да се разпише в началото на второто полувреме за домакините от Пирин, а след час игра Ковальов отрази още един удар на Акере, който падаше под напречната греда.

Ковальов измъкна отново Пирин 15 минути преди края след изпълнение на корнер и три поредни удара. Първо той се справи с отклонена топка с глава към вратата му, след това отрази шут на Карабельов, а накрая спаси и силен удар на Уме Емануел.

Мачът от третия кръг в Благоевград завърши наравно 0:0. След него "канарчетата" са 13-и с две точки и една повече от 15-ия Пирин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станислав Генчев: Във втори пореден мач има съдийски гаври с нашия отбор
Станислав Генчев: Във втори пореден мач има съдийски гаври с нашия отбор
Баскетболните ни национали победиха Исландия и ще играят за деветото място на Евробаскет 2023 за мъже до 18 г. в дивизия „Б“
Баскетболните ни национали победиха Исландия и ще играят за деветото място на Евробаскет 2023 за мъже до 18 г. в дивизия „Б“