НОВИНИ

Отмениха мерките на шестима задържани по време на протестите в София

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
15:54, 10.09.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Криминално
отмениха мерките шестима задържани време протестите софия
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд отмени днес мерките за неотклонение на група от шестима задържани по време на протестите в София на 2 септември.

Първоинстанционният съд беше определил парични гаранции за Марио Николов, Кристиан Ангелов, Мартин Аксентиев, Никола Владимиров и Любомир Аксентиев, а Димитър Тодоров беше с мярка „Задържане под стража“.

В определението си по делото въззивният състав на СГС се мотивира с това, че липсва обосновано предположение за извършено престъпление, тъй като показанията на единствения свидетел-очевидец, който е и служител на МВР, не могат да се приемат за достоверни.

Причината за това е, че полицаят е дал показания и по друго дело, разглеждано днес от съда, които изключват възможността му да наблюдава действията на посочената група лица. Освен това по делото няма и данни обвиняемите да са изследвани дали са пипали пиротехнически средства. По делото не са представени и видеозаписи, както и не са посочени пострадали лица.

Съдът определи мярка „Подписка“ за Йордан Тумбарков, също задържан на протеста, който беше с парична гаранция 500 лв. от СРС.

Останалите двама обвиняеми - Александър Иванов, който беше с мярка задържане под стража от СРС, вече е с парична гаранция от 500 лв., а Евгений Иванов, който беше с парична гаранция 600 лв. от СРС, е с мярка „Подписка“.

Определенията са окончателни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристалина Георгиева: Без ваксина е малко вероятно пълното възстановяване
Кристалина Георгиева: Без ваксина е малко вероятно пълното възстановяване
Новата енергийна стратегия: 2 000 мегавата нови ядрени мощности след 2030 г.
Новата енергийна стратегия: 2 000 мегавата нови ядрени мощности след 2030 г.