НОВИНИ

Отново промехина началния час на мача на Григор Димитров след отказ на Гаел Монфис

отново промехина началния час мача григор димитров отказ гаел монфис
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:54, 04.11.2021 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Френският тенисист Гаел Монфис бе принуден да се откаже от своя двубой с Новак Джокович на осминафиналите на турнира "Мастърс 1000" в Париж.

Гаел Монфис е получил контузия в десния крак, което е наложило оттеглянето му. По този начин световният номер 1 продължава напред в четвъртфиналите, без да играе днес.

Заради отказа на французина мачовете на централния корт в зала „Берси“ в Париж станаха с един по-малко. И вместо в четвърти двубой по програма, Григор Димитров трябваше да срещне Саша Зверев по-рано, в трети мач, но отново настъпи промяна в програмата.

Според обновената програма мачът на българина ще е започне след срещата на двойки между Пиер Ерберг/ Николас Махут и Ариел Бехар/Гонзало Ескобар.

Димитров и Зверев имат три мача помежду си, като балансът е 2-1 победи в полза на германеца. Нашият тенисист печели първия двубой между двамата в Базел през 2014 в три сета. След това Зверев записва два успеха през 2016 на Мастърсите в Синсинати и Рим.

Ако Григор преодолее съпротивата на четвъртия в основната схема, той ще се изправи срещу победителя от двойката Каспер Рууд (Норвегия) – Маркос Хирон (САЩ).

За място на полуфиналите Новак Джокович, който е петкратен шампион в Париж, ще спори с британеца Камерън Нори или американеца Тейлър Фриц.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърдечна прегръдка между Меркел и Макрон на сбогуване
Сърдечна прегръдка между Меркел и Макрон на сбогуване
Великобритания одобри лекарство срещу COVID-19
Великобритания одобри лекарство срещу COVID-19