НОВИНИ

Отпускат 5 млн. лв. за спешно ремонтиране на пътя край Триград

издърпаха пропадналия пътя триград багер снимки
bnt avatar logo
от БНТ
14:45, 10.02.2022
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС гласува 5 милиона 57 088 лв. от резерва на Министерство на финансите за възстановяване на пътя в района на Тешел, Триград, Кестен в община Девин. Това каза пред медиите вътрешният министър Бойко Рашков.

Единственият път в района е непроходим, след проливните дъждове, които причиниха свлачище.

Положението в района е бедствено, каза Рашков.

Той уточни, че това ще е първоначалната отпусната сума. След приемането на бюджета, сумата ще се увеличи.

Отпуснатите средства са, за да се покрият крайните необходимости в общината.

Решението е взето с единодушие и до края на седмицата МС ще реши, за да започне неотложно отстраняване на свлачищата, за да се възстанови час по-скоро движението, каза Рашков.

В общините Борино, Златоград, Мадан, Рудозем, Чепеларе, Банско и Петрич държавата трябва непременно да предприеме действия относно свлачищата, причинени от проливните дъждове.

За убийството от Антон Бойко Рашков заяви, че е твърде рано да се каже дали има чадър върху двамата братя, които се разследват за престъпното деяние.

"В близките дни вероятно ще изясним и този въпрос, но по арогантното им поведение в населеното място, включително в Пирдоп, включително в полицейското управление, може да предполагаме, че тези лица като че да имат самочувствие на покровителствани. Дали това ще се оправдае като предположение, зависи от нашите бъдещи действия", каза вътрешният министър.

Рашков припомни, че в Антон са изпратени не само полицейски сили, а и Агенцията по приходите и БАБХ, защото ще се проверява изцяло бизнесът на задържаните.

Вътрешният министър каза, че от 2018 г. няма следа от официализиране на финансовата дейност на фирмата, която са притежавали, а е известно, че са имали наета работна ръка, единият от които е станал жертва на посегателство.

Отрече да познава задържаните и призова да не се спекулира с измислици, които целят уронване на достойнството и престижа му и този на МВР.

Вътрешният министър съобщи още, че в момента в Карнобат се провежда мащабна полицейска операция. Осъществява се мащабно разследване за измамна дейност, съвместно със спецпрокуратурата. Става въпрос за измами на български граждани по подобие на телефонните измами.

От МВР са взели решение да предприемат подобни мащабни действия в цялата страна, където има прояви на лица, които афишират себе си като извършители на престъпления, за които има данни, че се занимават с престъпна дейност и тероризират местните хора, предупреди вътрешният министър.

Рашков заяви още, че не му е докладван списъка с имената, които премиерът Кирил Петков представи на прокуратурата. "Макар че от списъците в медиите за нас до голяма степен тези имена са известни", каза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Терзийска с четвърта победа в Порто
Терзийска с четвърта победа в Порто
EК очаква инфлацията в България тази година да е 6,3%
EК очаква инфлацията в България тази година да е 6,3%