НОВИНИ

Отварят спешен приемен кабинет в болницата в Карлово

отварят спешен приемен кабинет болницата карлово
bnt avatar logo
от БНТ
15:14, 07.05.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От следващата седмица в МБАЛ "Д-р Киро Попов" в Карлово отваря Спешен приемен кабинет. Той се намира на първия етаж на болницата, непосредствено до филиала на Спешна помощ и е различен от разкрития такъв за пациенти със съмнение за
коронавирус.

В дежурния кабинет има изготвен график, като през деня в него ще работят трима лекари и още толкова фелдшери. След 19,30 часа в кабинета ще има дежурна медицинска сестра, която при нужда от преглед или хоспитализация на пациенти, ще уведомява лекар от съответното отделение на болницата.

Според областния управител на Пловдив Дани Каназирева, по този начин всеки един пациент, потърсил помощ, ще бъде приет и обслужен за не повече от 15-20 минути.
С работата на двата кабинета в болницата, които са в различни крила, се разделят потоците пациенти и се осигурява сигурност за медицинския персонал и болните.
Предстои набирането на допълнителен персонал за болницата, като ще се поканят лекари от доболничната помощ. Всички в здравното заведение ще работят задължително с предпазни облекла и средства – увери днес директорът на болницата д-р Христо Пелев.

От Областния кризисен щаб болницата получава 30 броя защитни костюми от висок клас за многократна употреба, 300 маски за еднократна употреба и 50 от най-висок клас, вид N95, за многократна употреба. А в понеделник се оочакват и още 1000 броя защитни облекла, висок клас за еднократна употреба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
412 000 лева е събрала до момента кампанията в подкрепа на българските медици
412 000 лева е събрала до момента кампанията в подкрепа на българските медици
10 пожарни продължават гасенето на пожара в складове в Пловдив
10 пожарни продължават гасенето на пожара в складове в Пловдив