НОВИНИ

Отворени ли са все още вратите на Реал Мадрид за Мбапе?

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:43, 30.09.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Килиан Мбапе
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес не изключва възможността Килиан Мбапе да премине в европейския клубен шампион, пише “Ел Конфиденсиал". Дългогодишният ръководител на "белите" е категоричен, че вратите никога не са били затворени за нападателя на Пари Сен Жермен и не се отказва от желанието си да привлече френския национал.

През това лято 23-годишният Мбапе отказа трансфер в Реал Мадрид и удължи договора си с френския шампион до 30 юни 2025 година. Нападателят отбеляза 10 гола в 9 мача за парижкия клуб през настоящия сезон.

На среща с общественици във Валдебебас, президентът на Реал Мадрид е намекнал, че испанският гигант все пак ще проучи възможността да привлече Мбапе и Ерлинг Хааланд от Манчестър Сити в бъдеще.

Все пак президентът на мадридския клуб е отбелязал, че е необходимо работата да се съсредоточи изцяло върху настоящия състав, тъй като всеки футболист "се бори за емблемата". Перес е дал за пример халфовете Федерико Валверде, Едуардо Камавинга, Орелиен Чуамени, както и нападателите Винисиус Жуниор и Родриго.

След като ръководството на мадридчани не успя да привлече звездата на Франция, имаше много негативни реакции от страна на привържениците на Реал Мадрид към Мбапе.

Медиите в Испания виждат и хитър ход от срана на шефа на кралския клуб да накара привържениците да подновят членството си или да продадат повече сезонни билети с надеждата, че ще видят нападателя на терена на "Сантяго Бернабеу".

В същото време RMC Sport написа, че Мбапе не е доволен от трансферната политика на парижкия клуб. Французинът негодува от факта, че ПСЖ не е привлякъл типичен централен нападател през летния трансферен прозорец.

Отбелязва се, че по този въпрос нападателят е съгласен със спортния директор на парижани Луис Кампос, който в скорошно интервю каза, че трансферната кампания на клуба не е била от най-успешните.

През този сезон Мбапе отбеляза 10 гола в 9 мача за парижани във всички турнири. След 8 кръга на Лига 1 ПСЖ има 22 точки и е на 1-во място в класирането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Газовата връзка с Гърция: Днес се очакват финалните решения за пускането в експлоатация
Газовата връзка с Гърция: Днес се очакват финалните решения за пускането в експлоатация
Три мача от Първа футболна лига днес
Три мача от Първа футболна лига днес