НОВИНИ

Пабло Сабалета пред БНТ: Албания разполага със страхотно поколение играчи и заедно можем да постигнем нещо значимо за нацията

пабло сабалета бнт албания разполага страхотно поколение играчи заедно можем постигнем нещо значимо нацията
bnt avatar logo
от БНТ
18:44, 17.10.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият футболист на Манчестър Сити и националния отбор на Аржентина Пабло Сабалета, който понастоящем е част от треньорския щаб на Албания, даде интервю за БНТ преди приятелската среща в Тирана, в която "двуглавите орли" приемат състава на България.

В момента Сабалета изпълнява ролята на асистент на бразилеца Силвиньо, който застана начело на албанците в началото на календарната година и е много близо до това да класира тима за Евро 2024, тъй като неговите момчета са лидери в квалификационна група "Е" два кръга преди края на пресявките.

Пред БНТ световният вицешампион с Аржентина от 2014-а година Пабло Сабалета разкри, че ключът към това успешно представяне на Албания е работата на щаба зад кулисите.

"Мисля, че тайната за добрите резултати на националния отбор на Албания се крие в работата зад завесите. Откакто дойдохме в тима, с целия щаб вършим страхотна работа. Опитваме се да предадем философията си на играчите и да ги накараме да повярват в себе си. Албания разполага със страхотно поколение играчи и заедно можем да постигнем нещо значимо за нацията. До момента се справяме добре, но работата още не е завършена. Трябва да изпратим правилното съобщение към футболистите. Нуждаем се от още 1 точка, може би 3, за да се класираме на Евро 2024, но представянето ни срещу Чехия беше много добро. Вече сме стъпка по-близо до целта", коментира двукратният шампион във Висшата лига с Манчестър Сити.

"Днес обаче трябва да бъдем фокусирани върху това, което ще направим срещу България. Ще дадем на някои играчи повече време на терена, защото това е шанс за всеки да се докаже и да видим възможностите му. Надяваме се, че ще се представим добре в този мач", допълни още аржентинецът, който е носител и на златен олимпийски медал от Игрите в Пекин 2008.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Регионалният министър сезира Денков за бум на регистрациите в малки населени места преди изборите
Регионалният министър сезира Денков за бум на регистрациите в малки населени места преди изборите
Наказаха Николо Фаджоли за 7 месеца заради залагания
Наказаха Николо Фаджоли за 7 месеца заради залагания