НОВИНИ

Папата изрази скръб си за съдбата на 130 мигранти, загинали в Средиземно море

папата изрази скръб съдбата 130 мигранти загинали средиземно море
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:36, 25.04.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Европа
Слушай новината

Папата изрази скръб и срам за съдбата на 130 мигранти, загинали в Средиземно море
Папа Франциск изрази своята „скръб" и „срам" за съдбата на 130 мигранти, изчезнали след преобръщане на лодката им в Средиземно море, предаде АФП.

Европейската хуманитарна група SOS Mediterranee заяви в четвъртък, че 10 тела са били забелязани в близост до преобърната гумена лодка край бреговете на Либия, на борда на която има около 130 души.

„Признавам ви, че съм много натъжен от трагедията, която отново се случи през последните дни в Средиземно море“, папата на вярващите, събрани на площада „Свети Петър“. "Братя и сестри, нека всички се запитаме за тази неизбежна трагедия. Това е момент на срам".

"Сто и тридесет мигранти умряха в морето, това са хора, това са човешки животи, които цели два дни напразно молят за помощ, помощ, която не пристига", каза понтификът.

„Нека се помолим за тези братя и сестри и за толкова много други, които продължават да умират в тези драматични пътувания. Нека се молим и за онези, които могат да помогнат, но предпочитат да погледнат в другата посока."

НПО обвиняват страните от ЕС, че не само не са помогнали на мигранти в опасност в Средиземно море, но и са възпрепятствали спасителните усилия. Досега тази година над 450 мигранти са загинали в Средиземно море, съобщава Международната организация по миграция, повечето от които се опитват да достигнат до Европа от Тунис или Либия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
26-годишна жена загина при катастрофа на пътя Бургас - Приморско
26-годишна жена загина при катастрофа на пътя Бургас - Приморско
Меркел: Подготвяме спешна помощ за Индия
Меркел: Подготвяме спешна помощ за Индия