НОВИНИ

Пари Сен Жермен гостува в музея на Доха с различни атракции за виртуална реалност

Благодарение на виртуалната реалност футболният колос ще пренесе гостите на музея в Доха в Париж

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:28, 11.11.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
ПСЖ в музея в Доха
Снимка: официален сайт на ПСЖ
Слушай новината

Само няколко дни преди церемонията по откриването на световното първенство по футбол, Пари Сен Жермен гостува в спортния музей в Доха, за да сподели своето уникално изживяване „Произведено в ПСЖ“ с многобройните посетители на музея. Изложбеното пространство от 55 кв.м. в музея съдържа различни атракции за виртуална реалност, насочени към столицата на Франция и "червено-сините".

След успешното си представяне в Parc des Princes Megastore, новата VR Arcade е най-високо технологично ниво, обогатено специално за гостуването на столичния клуб в музея в Доха. Най-новите слушалки за виртуална реалност отвеждат посетителите на пътешествие във вселената на Пари Сен Жермен.

Летателният симулатор Бърдли ще позволи на посетителите да излетят във виртуален полет около емблематичните забележителности на френската столица, включително Айфеловата кула, Нотр Дам и Парк де Пренс. Домашният стадион на клуба се превръща в стартова площадка за издигане в парижкото небе.

Последната атракция предлага на най-смелите да участват в състезание по гребане по Сена срещу някои от най-големите звезди на Пари Сен Жермен.

"Комбинация от спорт и забавление, това състезание е и възможност да се насладите на градския пейзаж на Париж, от Айфеловата кула до Нотр Дам, Лувъра и Гранд Пале", пише на сайта на ПСЖ.

Фабиен Дилем, генерален мениджър в Регионалния офис на Пари Сен Жермен в ОАЕ и Индия, обяви: „Ние сме изключително горди да видим Пари Сен Жермен в този музей, посветен на спорта. Клубът винаги се опитва да прави иновации, за да предложи още по-завладяващи и интерактивни изживявания за новото поколение. След успеха на VR Arcade в Parc des Princes Megastore, ние решихме да обогатим атракциите за Музея на спорта в Катар. По време на световното първенство всички посетители на музея ще могат да се насладят на това."

„Спортът е изкуство, така че, разбира се, той може да има свой собствен музей. Радваме се да приветстваме Пари Сен Жермен сред нашите колекции. Благодарение на това ново изживяване с виртуална реалност, ние ще предоставим на всички посетител по време на световното първенство, един фантастичен момент! Те ще бъдат напълно потопени в изкуството на футбола с Пари Сен Жермен", сподели Абдула Юсуф Ал Мула, директор на Катарския олимпийски и спортен музей 3-2-1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Мирчев: Нидерландия е готова да подари на България самолети F-16
Ивайло Мирчев: Нидерландия е готова да подари на България самолети F-16
От ДБ попитаха как служебният кабинет би разрешил износа на горива от руски петрол
От ДБ попитаха как служебният кабинет би разрешил износа на горива от руски петрол