НОВИНИ

Пари Сен Жермен победи сборен отбор на Ал-Насър и Ал-Хилал в мач с девет гола

пари сен жермен победи сборен отбор насър хилал мач девет гола
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:52, 19.01.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Френският футболен шампион Пари Сен Жермен победи с 5:4 сборен отбор на Ал-Насър и Ал-Хилал в приятелски мач, игран в Рияд.

Звездите на световния футбол Кристиано Роналдо и Лионел Меси зарадваха феновете на тяхното легендарно съперничество, а двамата нападатели се записаха в двубоя. Уго Екитике донесе победата на ПСЖ, след като се разписа за 5:3 в 78-ата минута.

Първото полувреме на стадион "Крал Фахд" в Рияд завърши 2:2. За френския тим точни бяха Лионел Меси и Маркиньос, а Кристиано Роналдо се разписа на два пъти. Меси откри резултата в 3-ата минута, Роналдо изравни от дузпа в 34-а, Маркиньос беше точен в 43-ата, а Роналдо направи 2:2 в шестата минута на добавеното време.

Бразилският национал Неймар пропусна дузпа за ПСЖ в края на полувремето, а Хуан Бернат от френския тим беше изгонен с директен червен картон заради груб шпагат срещу саудитския национал Салем Ал-Даусари.

Мачът се поднови с вихрено темпо след почивката, като Серхио Рамос в 53-ата отново даде аванс на гостите след асистенция на Килиан Мбапе, преди южнокореецът Хюн-су Джан да се разпише с глава след изпълнение на корнер за 3:3.

Роналдо беше заменен в 61-ата минута, а минута по-късно Кристоф Галтие направи осем смени и играта напуснаха Меси, Неймар и Мбапе.

Игра с ръка на Али Ал-Булайхи даде правото на гостите да изпълнят дузпа, която беше реализирана от Мбапе, преди Уго Екитике да увеличи преднината до 5:3.

В 94-а минута Андерсон Талиска беше точен за домакините, а Пари Сен Жермен спечели с 5:4.

Въпреки че не успя да започне с победа най-новата страница от своята кариера в Саудитска Арабия, 37-годишният Роналдо се представи на изключително високо ниво, докато се подготвя да направи дебют за Ал-Насър, когато те приемат Ал Етифак в неделя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правната комисия прие на първо четене законопроекта, с който се създава механизъм за разследване на главния прокурор
Правната комисия прие на първо четене законопроекта, с който се създава механизъм за разследване на главния прокурор
Безплатна терапия: Психолози помагат на тежко болни пациенти и близките им
Безплатна терапия: Психолози помагат на тежко болни пациенти и близките им