НОВИНИ

Парк "Македония" е незаконен установи РДНСК - Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
16:16, 21.05.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Един от най-големите паркове в Благоевград, който беше изграден и открит преди 3 години и е с капацитет над 100 000 души, се оказва незаконен. Това е установила проверка на РДНСК.

Строителните инспектори са изпратили предписание до общината, че терените не могат да се ползват като място за отдих. Предстои сградите, които се помещават в парка да бъдат запечатани, а спортните клубове, които тренират в тях ще трябва да ги напуснат.

Откакто е изграден паркът в него вече няколко пъти са провеждани концерти, фестивали и други спортни събития.

В парка са изградени многофункционални зали, пешеходни алеи и зелени площи. Проверката обаче е установила, че сградите не са преотредени, а самият парк няма издаден АКТ 16.

Любен Милев, зам.-кмет по сигурността и спорта в община Благоевград: Няма парк Македония, има сгради с неясен статут. Отговорността ще я носим ние. А ние ще носим отговорност и санкции от РДНСК, че сградите се ползват не по предназначение.

Сградите в парка се ползват безвъзмездно от няколко спортни клуба, в които тренират стотици деца. Инвестирани са средства за ремонт и подобрения.

Марио Богданов, президент на Българската федерация по таекуон-до: Ние сме вложили над 50 хиляди лева клубни пари и федеративни пари. Специална настилка, която е антимикробна , отгоре нашата- татами над 600 квадрата. Осветление, смяна на дограми, съблекалня, фоайета, тоалетни. Всичко онова, което е необходимо на спорта да тренира ние сме го направили.

Илия Илиев: Без никой да ни уведоми, без никой да се свърже с нас бяха сменени патронниците на боксовата зала.

От Община Благоевград казаха, че вече са предприели мерки за узаконяване на терена.

Репортер: Ирина Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 3 милиона лева загуби за градския транспорт във Варна заради кризата с COVID-19
Над 3 милиона лева загуби за градския транспорт във Варна заради кризата с COVID-19
КЗК отново не влезе в петролната асоциация
КЗК отново не влезе в петролната асоциация