НОВИНИ

Партиен лидер - жертва на взрива в Бейрут. Ранени са семейството на премиера и дипломати

партиен лидер жертва взрива бейрут ранени съпругата дъщерята ливанския премиер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:12, 04.08.2020
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Съпругата и дъщерята на ливанския премиер Хасан Диаб са ранени при мощната експлозия в Бейрут, съобщи телевизионният канал Ал Арабия. Според информацията, сред ранените има и няколко съветници на ръководителя на кабинета.

Загинал е генералният секретар на ливанската партия Катаеб, Низар Наджарян. Партията е част от парламентарното мнозинство, коалицията "14 март", противници на алианса воден от "Хизбула" и Свободното патриотично движение.

Консулът на Казахстан в Ливан е получил леки наранявания в резултат на експлозията, сградата на дипломатическата мисия е повредена, съобщи пресслужбата на казахстанското външно министерство. Според министерството, в този момент служителите на дипломатическата мисия са напускали сградата след края на работния ден.

В резултат на експлозията е пострадала и руска служителка на посолството на Русия. Тя е получила медицинска помощ.

Взривът е нанесъл щети на президентския дворец Баабда в ливанската столица. Повредени са множество сгради, включително руското и българското посолство.

Допълнителни армейски части се отправят към района на пристанището. Служители на ливанската армия заявиха, че военните пристигат в центъра, за да въдворят ред и да помагат на лекарите и служителите на гражданската защита, които работят на място.

Силен пожар продължава да гори на мястото на експлозията. Армейски хеликоптери помагат за гасенето му.

Лекарите на местопроизшествието казаха, че евакуацията на ранените и предоставянето на помощ на място продължават вече от няколко часа.

Белият дом внимателно следи ситуацията около експлозията в ливанската столица, заявиха от пресслужбата на президента на САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стрелба след агресивно шофиране по пътя за село Петърч
Стрелба след агресивно шофиране по пътя за село Петърч
Холивудската звезда Меган Фокс е в България
Холивудската звезда Меган Фокс е в България