НОВИНИ

Първа лига се подновява с мач между Локомотив Пловдив и Септември

локомотив пловдив подари 200 билета деца мача лудогорец
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:05, 07.04.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

След триседмична пауза Първа лига се завръща с двубой между Локомотив Пловдив и Септември. Началният час на срещата е 19.30 часа.

Домакините се борят да попаднат в Шампионската група, като имат актив от 40 точки и заемат петата позиция. Гостите на свой ред изпреварват само четири отбора, но пък имат сравнително комфортен аванс пред директно изпадащите последни две позиции в таблицата.

В последния кръг Локомотив се измъкна от загуба в дербито на Пловдив с попадение в 84-ата минута, което дойде само две минути след първия гол в мача. Това бе третото поредно реми за "смърфовете", като останалите две бяха с ЦСКА и Берое. Резилът от Арда с 0:5 пък остава единствената загуба на тима през 2023 година, но е проблем, че бе победен единствено Локомотив София за шест рунда.

В този период Септември може и да допусна три поражения, но пък също събра актив от седем точки. Два последователни успеха записа тимът с по 2:1 над Берое и Ботев Пловдив. В последния кръг преди паузата столичани не успяха да сторят нищо по-стойностно в атака срещу Черно море, като стигнаха до единственото си по-добро положение за гол чак в добавеното време. В крайна сметка бе допусната загуба с класическото 0:3.

През септември месец Локомотив Пловдив спечели с минималното 1:0 в София, като днес отново този резултат изглежда най-логичен, на фона на случващото се в двата лагера."Смърфовете" са силен домакин, който взе седем победи в дванадесет мача. Септември обаче се представя добре като гост, за отбор борещ се за спасение с единадесет завоювани точки.

Неведнъж столичани са показвали, че могат да се защитават добре и може би това ще е най-добрата тактика срещу фаворита в двубоя, който обаче има отбелязани само три гола през 2023 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Социалният министър: Половината от пенсионерите у нас ще получат добавки за Великден
Социалният министър: Половината от пенсионерите у нас ще получат добавки за Великден
Разбиха група за кражба на коли в столицата, задържани са двама мъже
Разбиха група за кражба на коли в столицата, задържани са двама мъже