НОВИНИ

Първа победа за Станимир Стоилов начело на Гьозтепе в турската Суперлига

Първа победа за Станимир Стоилов начело на Гьозтепе в турската Суперлига
Снимка: Гьозтепе
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:11, 01.09.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският треньор Станимир Стоилов и воденият от него отбор на Гьозтепе (Измир) постигна първа победа след влизането си в Суперлигата на Турция. След три поредни равенства до момента, съставът се наложи с 2:0 на свой терен над друг новак – Бодрумспор, за който пък като титуляр излезе българското крило Здравко Димитров.

Срещата се игра без публика на стадион "Гюрсел Аксел", а с 6 точки Гьозтепе се изкачи на 4-о място. Воденият от легендата Жозе Моуриньо отбор на Фенербахче е начело в класирането с 10 точки, а Галатасарай е на 2-ата позиция с 9 и мач по-малко.

Попаденията на представителя на Измир бяха дело на Ромуло в 16-ата минута и Джалма Силва в 41-ата минута. Първенството сега ще бъде прекъснато заради мачовете на всички национални отбори в Европа в турнира Лига на Нациите, а при подновяването на 15-и септември Гьозтепе приема Кайзериспор.

Здравко Димитров игра пълни 90 минути за гостите и беше една от малкото сериозни заплахи за вратата на Гьозтепе. В крайна сметка обаче тимът им остава с 3 точки и се нарежда на 14-о място с 3 точки.

Във второто ниво на турския футбол - Първа лига, Георги Минчев започна като титуляр за Юмраниеспор, а отборът му изпусна преднина от два гола и трябваше да се задоволи с равенство 2:2 с Фатих Карагюмрук в среща от 4-ия кръг. Фуркан Апайдън в 4-ата минута и Бернардо Мартинш-Бени в 8-ата дадоха преднина на Юмрание, но през втората част домакините изравниха.

Георги Минчев остана на терена до 78-ата минута, когато беше заменен. Юмраниеспор е на 4-о място със 7 точки, на 2 от лидера Истанбулспор.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец започва с домакинство на Славия Прага на 25 септември в Лига Европа
Лудогорец започва с домакинство на Славия Прага на 25 септември в Лига Европа