НОВИНИ

Първият полуфинален сблъсък в Шампионската лига става известен тази вечер

Барселона и Атлетико Мадрид имат по гол преднина след първите срещи.

Ламин Ямал Барселона Жоао Кансело
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
11:37, 16.04.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Тази вечер ще станат известни първите два отбора, които ще се класират за полуфиналите в Шампионската лига. Барселона приема ПСЖ с надеждата да довърши започнатото преди 6 дни на „Парк де Пренс“, където каталунците се наложиха с 3:2. Треньорът Шави Ернандес има известни кадрови проблеми, като заради наказания няма да може да разчита на Сержи Роберто и Андреас Кристенсен. Контузени пък са Гави и Балде.

Добрата новина за Шави е свързана с отличната форма на неговия отбор, който се намира в серия от 6 последователни победи във всички турнири. Ако успеят да отстранят ПСЖ, каталунците ще се класират за полуфиналите в Шампионската лига за първи път от 5 години насам.

Треньорът на французите Луис Енрике също има проблеми около състава си. Контузени са Кимбембе, Кузава и Рико, но добрата новина е завръщането на Хакими, който ще заеме обичайното си място по цялата дължина на десния фланг. В първия мач много силно включване за ПСЖ от пейката направиха младите Заир-Емери и Баркола, които се очаква тази вечер да започнат от първата минута.

С огромен интерес се очаква и другият реванш от четвъртфиналите между Борусия Дортмунд и Атлетико Мадрид. Испанците имат преднина с 2:1 след първия мач. Диего Симеоне няма да може да разчита на Самуел Лино, който вкара втория гол преди седмица, но сега е наказан. С травма в състава на германците пък е Себастиан Алер, който също бе точен в Мадрид.

Спечелилият този дуел ще срещне на полуфиналите Барселона или ПСЖ. Участниците във втория полуфинал в турнира ще станат известни в сряда след реваните между Манчестър Сити – Реал Мадрид и Байерн Мюнхен – Арсенал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Настимир Ананиев: Поне вече е пределно ясно чий е кабинетът
Настимир Ананиев: Поне вече е пределно ясно чий е кабинетът
"Възраждане" представи кандидатите си за евродепутати
"Възраждане" представи кандидатите си за евродепутати