НОВИНИ

Първото изслушване на Джокович във Федералния съд продължи само 10 минути

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:04, 15.01.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
първото изслушване джокович федералния съд продължи минути
Слушай новината

Тази нощ българско време се проведе първото неофициално заседание във Федералния съд в Австралия по темата с анулираната виза на тенисиста Новак Джокович, но заседанието продължи едва 10 минути.

Причината е, че адвокатите нас сърбина пожелаха крайното решение относно неговата депортация да бъде взето от трима съдии.

От австралийското правителство обаче отказаха подобна развръзка и това принуди съдия О’Калахън да се оттегли, за да разгледа искането на екипа на Ноле. Той все пак обяви, че финалното му решение ще стане ясно до края на днешния ден.

Малко по-късно австралийските власти излязоха със становище, според което финалното заседание по казуса да бъде ли депортиран Джокович или не ще се проведе в неделя.

Преди началото на заседанието пък сърбинът бе повторно задържан от имиграционните власти, съгласно постановлението на съдия Антъни Кели въз основа на решението на министъра по имиграционните въпроси на Австралия. Ноле ще остане задържан началото на последното заседание в неделя.

Ако на него бъде взето решение Джокович да бъде депортиран от Австралия, то това ще сложи край на надеждите му за 10-а титла от Australian Open и общо 21-ва от Големия шлем.

Освен това за сърбина може да последва и наказание от невъзможност за влизане в Австралия за период от три години.

Любопитна подробност е, че организаторите на Australian Open вече обявиха, че мъжката половина на схемата, където се намира Ноле ще изиграят своите мачове от първия кръг в понеделник.

Това допълнително съкращава времето, с което световният №1 разполага, за да разреши проблемите си визата и австралийското правителство.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6863 са новите случаи на коронавирус у нас
6863 са новите случаи на коронавирус у нас
Променлива облачност, с максимални температури от 3° до 8°
Променлива облачност, с максимални температури от 3° до 8°