НОВИНИ

Пътищата на Ботев Враца и Христо Янев се разделиха

Наставникът спаси врачани от изпадане във Втора лига

христо янев направим всичко зависи нас изкачим класирането
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:18, 03.06.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев Враца ще има нов старши треньор в близко бъдеще. Врачани повече няма да разчитат на Христо Янев, обявиха днес официално от клуба. Двете страни се разделиха по взаимно съгласие. Новината може да се счита за изненада, след като наставникът спаси тима от изпадане във Втора лига.

Той бе назначен на поста през септември миналата година. Под ръководството на Янев Ботев се нареди на 14-то място в крайното класиране на Първа лига, заради което игра бараж, който спечели драматично само преди дни срещу Марек.

Благодарим на Христо Янев и екипа му за свършената работа. Той показа, че е истински професионалист, който е отдаден на работата и върши всичко с душа и сърце. Той, екипът му и футболистите успяха да спасят отбора, който бе изпаднал в тежка ситуация. Разговаряхме помежду си и заедно взехме решение, че пътищата ни ще се разделят. Цялото ръководство му пожелава успех в бъдещата работа“, заяви председателят на УС на Ботев.

Преди това 45-годишният наставник бе начело на Миньор Перник, ЦСКА-София, Нефтохимик и Пирин Благоевград. С „червените“ спечели Купата на България.

Искам да благодаря на Ботев Враца като клуб, че ми даде възможността да се докажа като треньор, който гони целите си до последно без значение колко трудна е ситуацията, в която се намира отборът! Благодаря на ръководството в лицето на председателя на УС Вангел Вангелов и члена на управителния съвет Валентин Лилов и изпълнителния директор Тихомир Алексов, които ме подкрепяха безрезервно и ми позволиха да налагам идеите си до самия край. Благодаря на отбора и футболистите, че не спряха да се борят до последната възможност и показаха, че са големи характери и мъже. Благодаря и на моя екип – Калоян Генов, Христо Митов и Ивайло Младенов, че бяха професионалисти и са в основата на това чудо. Не на последно място на феновете и града, че получих подкрепа, любов и съпричастност. Успех на Ботев през следващия сезон“, заяви Христо Янев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преговорите между Русия и Китай за изграждането на важен газопровод са в застой
Преговорите между Русия и Китай за изграждането на важен газопровод са в застой
Кристина, която уби двете си деца в Сандански, отива в затвора до живот
Кристина, която уби двете си деца в Сандански, отива в затвора до живот