НОВИНИ

"Пътна полиция": Нека всички да бъдат отговорни на пътя, да се държат адекватно и да спазват правилата

bnt avatar logo
от БНТ
08:12, 21.09.2022 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Периодът между 16 и 22 септември е обявен за дни на безопасност на пътя, а мотото е "Остани жив и спаси живот". Инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция" обясни, че е организиран контрол в цялата страна като действията на служителите в максимална степен ще са насочени към безопасността на движението по пътищата. Целта е да не се допусне да има загинали.

"Апелираме всички граждани да бъдат съпричастни към каузата. Можем да покажем, че не само на днешния ден, но и натам може да продължим с тази тенденция. Нека всички да бъдат отговорни на пътя, да се държат адекватно и да спазват правилата - това е достатъчно, да се постигне тази цел", каза Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

Инспектор Близнаков съобщи още, че за вчерашния ден няма нито един загинал на територията на страната и изрази надежда, както и днес, така и за в бъдеще с общи усилия да остане така.

"От страна на МВР са предприети всички действия, като акцента на всички служители, които са на пътя, включително с това са изведени допълнителни сили, които да помагат в контрола по пътищата. От страна на ГДНП също са включени екипи, които ще подпомагат, линейно ще контролират движението, но апелираме и към гражданите да бъдат отговорни, дори поставянето на колан понякога е достатъчно, за да спаси човешкия живот", обясни още Лъчезар Близнаков.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиано Роналдо иска да играе за Португалия и на ЕВРО 2024
Кристиано Роналдо иска да играе за Португалия и на ЕВРО 2024
Бившият шеф на КЗП Иван Френкев: Отстраняването ми беше абсолютно планирано
Бившият шеф на КЗП Иван Френкев: Отстраняването ми беше абсолютно планирано