НОВИНИ

Пътна полиция: За 6 дни има 16 загинали при 141 катастрофи

пътна полиция дни загинали 141 катастрофи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:03, 07.09.2020
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

На автомагистрала "Хемус", в района на Витиня, още от обяд има задръстване. Струпване на автомобили има и в района на Владая, но там е натоварено винаги, има ли почивни дни. В последния от трите почивни дни заради Съединнието, по магистралите има допълнителни полицейски екипи, предаде БГНЕС.

От Пътна полиция съобщиха на брифинг в 16.30 часа, че се констатират изключително много нарушения. "Това изобщо не ни радва. Призивите ни за намаляване на скоростта, за спазване на дистанция, вече са тривиални", заяви инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

В отсечката Горубляне – Младост от днес могат да се движат коли, но задръстването още в първия ден е голямо.

Инспектор Близнаков съобщи, че от началото на месеца, тоест за 6 дни – са възникнали 141 тежки пътнотранспортни произшествия – това са катастрофи със загинали и сериозно ранени. 168 души са пострадали. 15 души са загинали, 1 човек загина докато си говорим, добави пътният инспектор.

Обвявената вече специализирана полицейска операция към днешна дата ще е съсредоточена изцяло в насищане с полицейско присъствие по пътищата.

“Както в първия ден, полицаи ще се движат в транспортните потоци заедно с движението с превантивна цел. Отново всичките технически средства за контрол на скоростните режими са на терен и работят. Призоваваме водачите да се съобразят с това и да намалят скоростта. И не на последно място, нашите служители ще регулират и подпомагат движението в невралгичните точки”, каза още инспекторът.

В района на Владая е създадена организация за реверсивно движение, като са осигурени две пътни ленти за влизане в София. "Пътни полицаи от столичната полиция ще регулират движението по натоварените светофари”, посочи Лъчезар Близнаков. Същата е организацията и на Витиня. По магистралите навсякъде има допълнителни полицейски екипи, които следят за движението.

Към София трафикът още от обяд е най-засилен, очакванията са към 17-18 часа да нарасне драстично.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навални излезе от кома, състоянието му се подобрява
Навални излезе от кома, състоянието му се подобрява
Валери Симеонов: Само обединени – българите извоюват победи
Валери Симеонов: Само обединени – българите извоюват победи