НОВИНИ

Километрични задръствания на АМ "Тракия" заради серия от катастрофи (ОБОБЩЕНИЕ)

bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 05.09.2020
Чете се за: 01:08 мин.
Регионални

Кошмарен трафик, много катастрофи и километрични задръствания имаше днес на магистрала "Тракия". В ранния следобед край Карнобат движението към Бургас беше напълно спряно за няколко часа и автомобилите използваха обходен маршрут. Жена пострада при една от катастрофите.

Катастрофално се оказа днешното пътуване по магистралата за десетки коли и хората в тях. С концентрация на катастрофи се оказаха участъци и край София и близо до морето. Но инциденти имаше още преди обед и в района на Пловдив. Верижни катастрофи в изпреварващата лента поставиха в смъртна опасност много пътуващи. Високата скорост и неспазването на дистанция често превръщат пътнотранспортните произшествия на магистралата във верижни катастрофи с непредвидими последици.

В обедните часове близо до Карнобат в посока Бургас магистрала "Тракия" беше затворена. Причината - тежка катастрофа, в която жена е с фрактура на крайниците. От полицията в Бургас взели мерки и пренасочили движението по стария път, но на магистралата вече се образувала колона от 15 километра.

Високата скорост и неспазването на дистанция често превръщат пътнотранспортните произшествия на магистралата във верижни катастрофи с непредвидими последици.

В двойна верижна катастрофа попаднал край Пловдив Георги Руменов. На 142-я километър в посока към морето, в изпреварващата лента пред него вече имало инцидент, който по ефекта на доминото създава условия за още опасни сблъсъци.

"Просто гледаш пред тебе аварийки и колите спират. И ти биеш аварийките и спираш. Като не може да спре някой и те удря, удряш и ти и това е", каза Георги Руменов.

Още две верижни катастрофи допълнително затрудниха движението по магистралата. Едната при село Камено, а другата край Ихтиман. Инцидентите се разминаха само с материални щети, но колоните от чакащи автомобили стояха на пътя с часове.

Във момента магистрала Тракия е проходима, няма затворени участъци, но от пътна полиция извършват активни проверки на много места. Защото само днес черната статистика беше допълнена с 5-ма загинали и 43-ма ранени в 33 тежки катастрофи.

Репортери: Димитър Димитров, Елеана Цанова, Милена Кирова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мащабен протест на голям пазар в Минск
Мащабен протест на голям пазар в Минск
Мъж се удави на неохраняем плаж Силистар, в Китен спасиха давещ се
Мъж се удави на неохраняем плаж Силистар, в Китен спасиха давещ се