НОВИНИ

Патриарх Неофит е в болница

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
09:42, 17.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
Общество
Слушай новината

Патриарх Неофит е в болница. Това потвърди за "По света и у нас" главният секретар на Светия Синод епископ Герасим. Той допълни, че патриархът е добре.

Патриархът е в болница, но не е в тежко състояние, каза за "По света и у нас" и ловчанският митрополит Гавриил.

По-късно от Светия Синод изпратиха съобщение със следната информация:

"Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит постъпи в болница, за да му бъдат направени изследвания. В момента е в стабилно състояние и се чувства добре, като благодари на всички за вниманието и молитвата. Обръщаме се към уважаващите себе си и своята аудитория средства за масова информация с призив да не си позволяват да публикуват непроверени факти и да не се доверяват на съмнителни частни сайтове, които преднамерено разпространяват манипулирани новини."

По повод съобщения, че патриарх Неофит е постъпил в тежко състояние в болница "Токуда", от здравното заведение също излязоха с официална информация по случая:

"Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит е приет в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Към момента е в стабилно състояние и за него се полагат всички необходими комплексни медицински грижи от екипите в болницата.

Негово Светейшество и неговите близки изразяват желание да не бъде обезпокояван и да бъде запазено неговото лично пространство.", допълват още от болницата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи случай на индийския вариант на COVID-19 у нас: Пациентът е от Плевен
Първи случай на индийския вариант на COVID-19 у нас: Пациентът е от Плевен
Шефът на "Сиела Норма": ЦИК ни предлага тежък договор за машините
Шефът на "Сиела Норма": ЦИК ни предлага тежък договор за машините