НОВИНИ

Павел Колев беше представен като изпълнителен директор на Локо Пд и обяви: Локомотив заслужава наи-доброто

павел колев беше представен изпълнителен директор локо обяви локомотив заслужава наи доброто
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 08.06.2023
Чете се за: 06:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Павел Колев беше официално представен като новия изпълнителен директор на Локомотив Пловдив, като това се случи по време на специален брифинг, организиран от "черно-белите".

В първото си изявление в новата си роля Колев заяви, че за него е изключително признание и отговорност да получи подобна работа при пловдивчани и разкри, че е в клуба по покана на двамата собственика Адам Сотков и Христо Крушарски.

"Благодаря на Сотков и Крушарски. За мен това е признание и голяма отговорност, защото Локомотив не е случаен отбор, а е клуб с история и традиции и заслужава възможно най-доброто. Едно е да наблюдаваш отстрани отборът как играе, друго е, когато влезеш вътре в кухнята и видиш как реално стоят нещата. Ще ми трябва време, за да вляза в спецификата. Мога да поема ангажимент за абсолютна публичност - това, което знам аз, ще го знаете и вие. Ще се опитаме да направим така, че клубът да работи по максимално прозрачен начин и в същото време да изпълнява основните си цели. Има много съществено различие от това, което представлява Локомотив като идея и това, което се получава на практика. Има доста обективни и субективни обстоятелства, които пречат Локомотив да изглежда така, както привържениците искат", започна Колев.

"Аз съм тук по покана на г-н Сотков и със съгласието на г-н Крушарски, но от момента, в който официално встъпя в длъжност, ще ме вълнуват само интересите на клуба. Ще се опитам да направя каквото мога, така че да развием това, което е постигнато до момента, а то не е малко. Първото нещо, което искам да направя, е да се запозная детайлно с хората и след това да почета доста документация, за да се наясно с всичко. Коментирали сме с двамата собственици как ще изглежда структурата на клуба, но дали ще се случи веднага – не знам. В момента не предстои никаква промяна от гледна точка на персонала и налични състав. Ще има нови хора в екипа, защото идеята на моето идване е не просто да се каже, че Локомотив има нов изпълнителен директор, а искаме администрацията да функционира бързо, гладко, прозрачно и в интерес на клуба. Трябва да се погрижим клубът да генерира повече приходи. Ще се опитаме да отворим нови хоризонти за приходната част от бюджета", допълни той.

Новият изпълнителен директор на Локомотив Пловдив използва възможността да се обърне и към феновете на "смърфовете" и да разкрие дали Александър Томаш остава начело на тима през следващия сезон.

"Локомотив има една от най-верните публики – ще поема лично отговорност да изградим канали за комуникацията с привържениците, за да има максимално много допирни точки с тях. Ние трябва да знаем кои са, къде са и какво можем да им дадем, за да ги накараме да се почувстват горди, че са привърженици на този клуб и ние да монетизираме тази любов, за да може тяхната подкрепа да помогне на клуба да се развива", обясни бившият изпълнителен директор на Левски.

"Александър Томаш има договор за още една година. Не сме коментирали негово желание да напусне. Не смятам, че с моето идване трябва да се смени треньорът. Видяхме се с Томаш. Вчера имахме среща, преди това говорихме по телефона. Предстои подготовка, както и някаква промяна в състава, която е инициирана от него. Разговаряме, чистим нещата в движение. Лагерът започва на 25 юни и до тогава той трябва да разполага с това, с което иска да разполага. В някакъв момент трябва да има и спортен директор и това не е част от моите задължения, но в момента ще се опитам да помогна и в това отношение", завърши Павел Колев.

По време на представянето присъства още собственикът на Локомотив Пловдив Адам Сотков, който заяви, че е доволен от представянето на отбора през изминалия сезон и гарантира, че до края на седмицата ще бъдат изчистени всички дължими суми към играчите, а до края на лятото ще бъдат платени и публичните задължения на клуба.

Сотков сподели още, че дългосрочната цел пред него и останалите хора в клуба е да превърнат "смърфовете" в отбора от средноевропейска величина.

Междувременно на брифинга бе представен и новият административен директор на Локомотив Антон Иванов, който ще работи съвместно с Павел Колев.

"Ще бъдем екип с г-н Колев, ще съгласуваме заедно решенията. Позицията ми ще бъде свързана с нивото на организация – стадион, клуб, организация на мачове. Трябва да направим организация да оптимизираме изходящите средства. Трябва да вдигнем посещаемостта на стадиона и с продажба на артикули да повишим приходите", заяви Иванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безжалостният Постекоглу
Безжалостният Постекоглу
Напрежение в парламента: ПП-ДБ поискаха Пеевски да напусне Комисията по конституционни въпроси
Напрежение в парламента: ПП-ДБ поискаха Пеевски да напусне Комисията по конституционни въпроси