НОВИНИ

Пеевски: “Възраждане” начело на комисията за контрол на службите е пробив в националната сигурност

пеевски промените конституцията българия тъне безвремието служебните правителства президента
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:51, 19.01.2024 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Има скандал, който пропуснахте, заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра на партията.

Проруската партия „Възраждане“ оглави контрола на българските спецслужби, това е най-големият скандал. Не знам защо и колегите от евроатлантическото мнозинство въобще не го коментират. Застрашена е нашата национална сигурност, подчерта Пеевски, визирайки поемането на председателството на парламентарната комисия за контрол на службите от представител на „Възраждане“.

Тази партия, която работи против българските интереси, да оглавява нашите спецслужби, това е ужасяващ пробив в нашата национална сигурност, настоя Пеевски.

Председателят на тази комисия има достъп до най-секретна информация в държавата и това никой не го забелязва. Това не мога да го разбера. Това е абсолютна наша грешка, което го признаваме, подчерта председателят на ПГ на ДПС.

Настоявам веднага да вземем мерки по този случай и ръководството на Комисията да се промени. Още днес ще изготвим поправка в правилника на НС и председателят на тази комисия да се избира пропорционално, а не ротационно, обясни Пеевски.

Делян Пеевски заяви, че избраните за членове на КС Десислава Атанасова и Борислав Белазелков са били подкрепени от ДПС още като предложения и че при гласуването в пленарна зала са получили пълната подкрепа от ДПС.

За продължителността на мандата от 9 години, Пеевски обясни: „Така са преценили нашите юристи, така сме го изготвили, смятаме че те са прави“.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пд и Марица Пд завършиха наравно в контролна среща
Ботев Пд и Марица Пд завършиха наравно в контролна среща
Дея спорт надви Пирин Разлог и очаква ЦСКА на полуфиналите в турнира за Купата на България
Дея спорт надви Пирин Разлог и очаква ЦСКА на полуфиналите в турнира за Купата на България