НОВИНИ

Пеевски: За ДПС е добре да има предсрочни избори, но държавата не трябва да се тласка в тази криза

ПП-ДБ да се успокоят и да изпълнят договореното, призова Пеевски

Николай Минков
от Николай Минков
09:59, 09.02.2024 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

ПП-ДБ да се успокоят и да изпълнят договореното. Това заяви в кулоарите на парламента Делян Пеевски. Той отново подчерта, че ГЕРБ имат само едно министерство, а всички други са на ПП-ДБ.

"Този вариант не е добър за България, но всичко зависи и е в ръцете на ПП-ДБ. Призовавам ги да седнат заедно партиите, които са направили това правителство. Всичките министерства са на ПП-ДБ, премиерът е на ПП, г-н Борисов имат вицепремиер и едно министерство. Не мога да го разбера това силно желание да им се вземе едното министерство. Аз смятам, че ПП-ДБ имат цялата власт в държавата и просто трябва да седнат и да се успокоят и да продължи това евроатлантическо мнозинство", посочи той.

Председателят на ПГ на ДПС коментира, че за партията му е добре да има предсрочни избори, но държавата не трябва да се тласка в такава криза.

"За страната не е добре. За ДПС е добре. Ние сме готови, но за мен не трябва да тласкаме държавата в тази криза. Тамън взе да се излиза от проблемите, които се насолиха с двете години на служебни правителства. Колегите трябва да се овладеят от ПП-ДБ, да си изпълнят това, което е записано за МВнР и да вървим напред в името на България. Питайте ПП-ДБ - ако някой я счупи, ще я счупят те, никой друг. Ако ще търсим на някой просто работа, да си сменят някой техен министър на друго министерство и да го назначат на работа", допълни Пеевски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карнавалът в Люцерн (СНИМКИ)
Карнавалът в Люцерн (СНИМКИ)
Стеф Къри регистрира рекордните за сезона 11 тройки при успеха на Голдън Стейт над Индиана
Стеф Къри регистрира рекордните за сезона 11 тройки при успеха на Голдън Стейт над Индиана