НОВИНИ

Пеевски: Заедно с ГЕРБ ще предложим да има комисия за контрол на еврофондовете

пеевски заедно герб предложим комисия контрол еврофондовете
bnt avatar logo
от БНТ
10:16, 28.09.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Ще предложим заедно с ГЕРБ създаване на комисия за контрол на еврофондовете, съобщи депутатът от ДПС Делян Пеевски в парламента.

"Всичко по тези теми ще минава през парламента, ще прегледаме внимателно нещата, които се отнасят до тези проекти, защото трябва да се решат проблемите на хората. Ще се запознаем с нещата и ще вземем експертно мнение как ще се реши проблемът", посочи той.

Вчера депутати от ГЕРБ-СДС призоваха правителството да промени по най-бързия начин Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони. Те са за областите Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Миньорите и енергетиците протестират в София

"Подкомисията за контрол на еврофондовете ще стане комисия днес", заяви и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

"Комисията ще подготвя критериите за фирмите, които ще кандидатстват по Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони", обясни Борисов.

Делян Пеевски коментира, че няма да се разглеждат фирми, а критерии как да се случат нещата, за да има пълна прозрачност съгласно европейските изисквания, за да има ясно и прозрачно финансиране, което да допринесе за осигуряване на работни места и развитие на региона.

КНСБ: 100 000 души ще останат без работа, ако България не предоговори условията за намаляване на въглеродните емисии с ЕК

"Програмата се отваря догодина, трябва да има ясни критерии как се избират компаниите и какво ще донесат за региона като развитие", посочи депутатът от ДПС.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
РБ Лайпциг стартира успешно защитата на трофея си от Купата на Германия
РБ Лайпциг стартира успешно защитата на трофея си от Купата на Германия
Вижте кандидатите за кметове по области
Вижте кандидатите за кметове по области