НОВИНИ

Пеевски: Заедно с ГЕРБ ще предложим да има комисия за контрол на еврофондовете

пеевски заедно герб предложим комисия контрол еврофондовете
bnt avatar logo
от БНТ
10:16, 28.09.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Ще предложим заедно с ГЕРБ създаване на комисия за контрол на еврофондовете, съобщи депутатът от ДПС Делян Пеевски в парламента.

"Всичко по тези теми ще минава през парламента, ще прегледаме внимателно нещата, които се отнасят до тези проекти, защото трябва да се решат проблемите на хората. Ще се запознаем с нещата и ще вземем експертно мнение как ще се реши проблемът", посочи той.

Вчера депутати от ГЕРБ-СДС призоваха правителството да промени по най-бързия начин Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони. Те са за областите Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Миньорите и енергетиците протестират в София

"Подкомисията за контрол на еврофондовете ще стане комисия днес", заяви и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

"Комисията ще подготвя критериите за фирмите, които ще кандидатстват по Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони", обясни Борисов.

Делян Пеевски коментира, че няма да се разглеждат фирми, а критерии как да се случат нещата, за да има пълна прозрачност съгласно европейските изисквания, за да има ясно и прозрачно финансиране, което да допринесе за осигуряване на работни места и развитие на региона.

КНСБ: 100 000 души ще останат без работа, ако България не предоговори условията за намаляване на въглеродните емисии с ЕК

"Програмата се отваря догодина, трябва да има ясни критерии как се избират компаниите и какво ще донесат за региона като развитие", посочи депутатът от ДПС.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
РБ Лайпциг стартира успешно защитата на трофея си от Купата на Германия
РБ Лайпциг стартира успешно защитата на трофея си от Купата на Германия
Огромна сделка в НБА прати Деймиън Лилард в Милуоки Бъкс
Огромна сделка в НБА прати Деймиън Лилард в Милуоки Бъкс