НОВИНИ

Пеп Гуардиола: Не сме направили нищо специално с една Шампионска лига, но сме много горди

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:45, 18.09.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
пеп гуардиола сме направили нищо специално една шампионска лига сме горди
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола даде пресконференция преди първия двубой на неговия тим от груповата фаза на Шампионската лига срещу сръбския Цървена звезда.

"Гражданите" влизат в това издание на надпреварата, като действащия шампион, а техният наставник е уверен, че за тях сега ще бъде по-лесно, тъй като "най-трудно се печели първата титла".

От друга страна Гуардиола заяви още, че сам по себе си тримфът на Сити в Шампионската лига през миналата кампания не е "нищо специално", но пък за самия клуб означава много.

"Ще бъде по-лесно. Най-трудно се печели първата титла. За нас е невероятно, но имаме само една. Утре е само първата стъпка. Ще се опитаме да вземем първите три точки. Важно е играчите да не се чувстват много спокойни. За нашия клуб да спечели Шампионската лига е невероятно, но в историята колко клубове са спечелили една Шампионска лига? Много. Не сме направили нищо специално само с една, но сме невероятно горди", заяви испанският специалист.

В същото време наставникът, извел "гражданите" до историческия първи требъл, коментира и кадровите проблеми в състава преди утрешния дуел срещу "звездашите" у дома.

"Мисля, че се подобряват, но няма да са на терена утре (Джак Грийлиш, Джон Стоунс и Матео Ковачич). Надяваме се за Нотингам Форест във Висшата лига в събота или предстоящите мачове да се случи, защото имаме нужда от тях. Нямаме голям състав в този момент, но това е. Вижте как се представяме без тях в последните мачове. Надявам се скоро да се върнат, защото имаме нужда от конкуренция в състава", завърши Пеп Гуардиола.

Заедно с треньора на пред медиите говори и един от най-опитните в редиците на Манчестър Сити Кайл Уокър, който бе категоричен, че мотивация в отбора на липсва и допълни, че "борбата да изкачиш отново планината е това, което отличава добрите отбори от страхотните отбори".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделците протестираха на 45 точки в страната заради отпадналата забрана за украинското зърно (ОБЗОР)
Земеделците протестираха на 45 точки в страната заради отпадналата забрана за украинското зърно (ОБЗОР)
Спазени са всички протоколи при взривяването на дрона край Тюленово, заяви Тагарев
Спазени са всички протоколи при взривяването на дрона край Тюленово, заяви Тагарев