НОВИНИ

Пеп Гуардиола: Всички в Англия подкрепят Ливърпул

Манчестър Сити Пеп Гуардиола
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:29, 09.05.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че "всички в страната подкрепят Ливърпул", след като „гражданите“ се изкачиха на лидерската позиция във Висшата лига с три точки.

Победата на Сити с 5:0 над Нюкасъл в неделя дойде ден след като Ливърпул загуби точки при равенство 1:1 с Тотнъм. За разлика от тях отборът на Пеп Гуардиола претърпя поражение в полуфиналите на Шампионската лига в средата на седмицата, а в същото време „червените“ стигнаха до финала срещу Реал Мадрид.

„Всички в тази страна подкрепят Ливърпул, медиите и всички“, каза Пеп Гуардиола пред beIN Sports.

"Разбира се, това е защото Ливърпул има невероятна история в европейските надпревари. Не и във Висшата лига, защото те спечелиха една титла след 30 години, но това изобщо не е проблем“, каза наставникът на „небесносините“.

Отборът на Гуардиола се стреми да спечели четвърта титла в Англия за пет години, като Ливърпул на Юрген Клоп вдигна трофея през сезон 2019/20.

„Ливърпул е редом до Манчестър Юнайтед като най-важния отбор по отношение на титли, наследство, история, драми, както и заради много, много други неща“, сподели още Пеп Гуардиола.

"Но ние сме там в последните 11 или 12 години. Знам, че понякога това не е много приятно, но не ме интересува дали хората искат Ливърпул да спечели повече от нас. Това не е проблем за нас. Трябва да вземем 9 точки или може би 6, зависи какво ще се случи в следващите два мача по отношение на голова разлика, но сега в сряда е истинският, истинският, истинският финал за нас. Нашата съдба е в нашите ръце и това е най-важното“, добави наставникът.

Манчестър Сити гостува на Уулвърхемптън в сряда, 11 май, от 22.15 часа.

След това до края на сезона във Висшата лига тимът на Гуардиола има гостуване на Уест Хем (15 май) и домакинство на Астън Вила (22 май).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявиха кои са номинираните за "АСКЕЕР 2022"
Обявиха кои са номинираните за "АСКЕЕР 2022"
Корнелия Нинова: Да бъдем признателни на героите и да градим силна Европа
Корнелия Нинова: Да бъдем признателни на героите и да градим силна Европа