НОВИНИ

Манчстър Сити дръпна с три точки на върха след лесна победа срещу Нюкасъл

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:21, 08.05.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
манчстър сити дръпна три точки върха лесна победа нюкасъл
Снимка: Туитър
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити вече има аванс от три точки на върха в класирането на Висшата лига, след като в среща от 36-ия кръг надигра без особени проблеми на своя "Етихад" тима на Нюкасъл с 5:0.

Рахийм Стърлинг откри резултата за "гражданите" в 19-ата минута, когато дълго подаване на Илкай Гюндоган намери Жоао Кансело, който от своя страна свали с глава към английския нападател, за когото не остана друго освен да се разпише от близко разстояние.

Пет минути по-късно "свраките" също стигнаха до гол, но за тяхно разочарование попадението не бе зачетено заради засада на Бруно Гимараеш.

В 38-ата минута пък домакините удвоиха преднината си, след като вратарят на Нюкасъл Мартин Дубравка не се намеси по най-добрия начин след удар на Гюндоган. Словакът не успя да улови топката и макар да блокира първата добавка на Рубен Диаш, при втората Аймерик Лапорт беше точен за 2:0.

След почивката пък футболистите на Пеп Гуардиола не намалиха оборотите и съумяха да реализират нови три гола. Първо, Родри направи резултата класически в 61-ата минута преди Фил Фодън да покачи на 4:0 в последната минута на редовното време. До края остана време и за Стърлинг да вкара втория си гол в мача, с което оформи и крайния резултат.

С тази победа Манчестър Сити събра 86 точки и вече води с три пункта пред основния си конкурент за титлата Ливърпул. Освен това с тази разгромна победа "гражданите" вече имат и по-добра голова разлика спрямо "мърсисайдци". Нюкасъл пък заема 13-та позиция с 43 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуирани от Мариупол пристигнаха в Запорожие
Евакуирани от Мариупол пристигнаха в Запорожие
От нашите пратеници: Пореден ден на ракетни атаки срещу Одеса
От нашите пратеници: Пореден ден на ракетни атаки срещу Одеса