НОВИНИ

Пеп Гуардиола: Загубата миналия сезон беше като "краят на света", но ето ни отново тук

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:45, 08.05.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
пеп гуардиола загубата миналия сезон беше краят света отново
Слушай новината

Треньорът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола даде пресконференция преди утрешното гостуване на неговия тим на Реал Мадрид в първи полуфинален двубой от Шампионската лига.

Срещата на стадион "Сантяго Бернабеу" във вторник (9 май) е с начален час 22.00 българско време, а Гуардиола призна, че английският тим пристига с големи очаквания в Мадрид.

Опитният специалист изрази още увереност, че "гражданите" един ден ще триумфират в Шампионската лига и бе категоричен, че те няма да търсят отмъщение за отпадането от Реал на същата фаза през миналата кампания.

"Пристигаме тук с очакване. Начинът, по който играем, е наистина добър. Не сме тук за отмъщение, просто още една възможност за нас. Един ден ще спечелим титлата. Идваме тук този сезон, за да го направим. Това не се случи миналата година, защото играхме срещу Реал", заяви Гуардиола.

Испанският наставник разкри още и каква е голямата разлика в сблъсъците между Манчестър Сити и Реал Мадрид през този сезон в сравнение с предишния.

"Преди седем години искахме да спечелим Шампионската лига. Миналият сезон загубата беше като "краят на света", но ето ни отново тук. Да си стабилен е най-важното. Важното е, че всяка година се опитваме да ставаме все по-добри. И миналата година бяхме подготвени. Ние сме един и същ мениджър, основно едни и същи играчи, но напълно различни са мачовете ни. Разликата е, че този път реваншът е у дома", сподели Пеп Гуардиола.

Редом до своя наставник в пресконференцията се включи и испанският национал Родри, който противно на Гуардиола заяви, че Манчестър Сити ще търси отмъщение срещу Реал.

"Футболът ви дава възможност да си отмъстите. Имаме философията, че винаги можете да се поучите от миналия опит. Направихме страхотни два мача, но футболът е такъв и не успяхме. Ще се бием отново. Ще се опитаме да се поучим от това, което направихме лошо в този момент", коментира полузащитникът на "гражданите".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясна е програмата за полуфиналите в НБЛ
Ясна е програмата за полуфиналите в НБЛ
Нови правила за отпускане на помощи за отопление
Нови правила за отпускане на помощи за отопление