НОВИНИ

"Пепеляшката" на Шампионска Лига Аталанта посреща раздираният от контузии Реал Мадрид

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:12, 24.02.2021
Чете се за: 00:56 мин.
Футбол
пепеляшката шампионска лига аталанта посреща раздираният контузии реал мадрид

Аталанта и Реал (Мадрид) излизат тази вечер от 22 часа в Бергамо в първи 1/8-финален сблъсък от Шампионската Лига, който обещава да бъде крайно интригуващ.

Един срещу друг застават два от най-резултатните отбори в Европа и това е предпоставка да наблюдаваме резултатен мач, макар и че в него участие няма да могат да вземат някои от най-големите звезди на "белите".

Зинедин Зидан има твърде много проблеми с контузени футболисти, като в последния момент стана ясно, че от сметките отпада и Карим Бензема.

Освен французинът, който през сезона има отбелязани вече 17 попадения, в лазарета са още Серхио Рамос, Еден Азар, Марсело, Дани Карвахал, Феде Валверде, Едер Милитао, Алваро Одриосола и Родриго Гоеш.

Така на практика Зидан има на разположение само 11 футболисти от първия отбор и, за да попълни групата за мача, Зизу повика петима от юношите на "лос меренгес".

На другият полюс е ситуацията за наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини, който няма да може да разчита само на Ханс Хатебур.

"Бергамаските", които през миналия сезон привлякоха на своя страна неутралните фенове с атрактивната си игра и достигането до 1/4 финалите в турнира, имат амбиции отново да се представят силно в Шампионската Лига.

През този сезона, у дома те отново показват много стабилно представяне, като в 11 срещи имат 8 успеха и само едно поражение.

Преди двубоя и двамата треньори споделиха, че очакват да се получи великолепен мач, като Зидан определи стила на игра на Аталанта, като наподобяващ този на Аякс. В същото време пък Гасперини заяви, че за неговия отбор е чест да играе срещу Реал и се надява неговите момчета да оставят добро впечатление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветровито време в четвъртък
Ветровито време в четвъртък
Сертификат за имунизация срещу COVID-19 се получава след втората доза
Сертификат за имунизация срещу COVID-19 се получава след втората доза