НОВИНИ

Пет години по-късно: Джокович се завръща на любимия си Мастърс турнир

Надпреварата в Калифорния започва на 6 март, а сърбинът ще преследва своята шеста титла в турнира и първа от 2016 г.

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:56, 28.02.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният номер едно Новак Джокович няма търпение да се завърне на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс (САЩ), където за последно игра преди пет години. Надпреварата в Калифорния започва на 6 март.

Сърбинът ще преследва своята шеста титла в турнира и първа от 2016 г., когато на финала не даде шанс на Милош Раонич (Канада) и го победи убедително с 6:2, 6:0.

„Здравейте всички тенис фенове. Ние сме в Индиън Уелс, Калифорния, където за последно играх през 2019 г. Оттогава изминаха пет години, доста дълъг период. Няма никакво съмнение, че това е един от най-добрите турнири в света. Вероятно любимият Мастърс на много от тенисистите, в това число и на мен. Нямам търпение отново да играя пред едни от най-добрите тенис привърженици в целия свят", каза Джокович пред официалния сайт на турнира.

"Връщам се назад към спомените си от 2008 г., когато спечелих титлата за първи път. Това е една от най-ценните титли в кариерата ми. Спомням си, че играх срещу Марди Фиш на финала. Впоследствие имах късмета да спечеля трофея още четири пъти, изиграх няколко невероятни двубои тук – срещу Федерер, Надал и други велики тенисисти. Очаквам с нетърпение да стъпя на корта отново. Нека заедно да се насладим на един страхотен турнир“, заяви още сърбинът.

За него това ще бъде първо участие в световния тур след Откритото първенство на Австралия през януари, където той отстъпи на полуфиналите в четири сета пред бъдещия шампион Яник Синер (Италия).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любослав Руйков все пак ще участва в Картинг академията на ФИА
Любослав Руйков все пак ще участва в Картинг академията на ФИА
Тагарев: Няма да подам оставка - не виждам защо да бързам с два дни
Тагарев: Няма да подам оставка - не виждам защо да бързам с два дни