НОВИНИ

Петър Белберов пред БНТ: Националният отбор по бокс трябва да е съставен от българи

петър белберов
bnt avatar logo
от БНТ
13:42, 01.10.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Петър Белберов, който изрази желание да се завърне към олимпийския бокс, за да опита да спечели квота за Игрите в Париж догодина, твърди, че натурализираният кубинец Йордан Морехон е фаворитизиран при избора за титуляр в категорията.
Според Белберов Йордан Морехон целенасочено отказва да боксира срещу него.

"В крайна сметка това е бокс, конкурентен спорт и трябва да се явяват най-добрите и заради това се оформят републикански първенство, на които да се разреши спора и да се види кой е най-добрият, но натурализираният кубинец ме избягва. Когато има двама добри в една категория, редно е единият да отиде на едната квалификация, след това да отиде другият", обясни Белберов.

Белберов отчита, че изявите му в професионалния бокс логично са накарали федерацията да потърси друг вариант за представител в супертежката категория.

"Бях излязъл от олимпийския бокс. Нормално е някой да се сложи на мое място, но въпросът е този някой трябва да се явява срещу най-силните си конкуренти", обясни Белберов.

"Масово се случва да се играе и в олимпийския бокс и при професионалистите, това не е нещо странно, смятам да играя където е възможно, защото това е изключително ценен опит", добави още Белберов пред камерата на БНТ.

От федерацията съобщиха за БНТ, че вратите за националния отбор са отворени за всеки, а самият Белберов имал желание да участва на Европейската купа, но не е получил това право.

"Не ми позволиха, защото са резервирали място за кубинеца. Аз казах, че имам намерение да участвам на олимпийските квалификации. Не ми дадоха категоричен отговор, но аз ще се боря с това, което мога - да играя бокс. Моето мнение е, че трябва да се толерират българските състезали, националният отбор трябва да е съставен от българи", допълни той.

Вижте целия материал във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена загина при пожар в апартамент в Бургас (СНИМКИ И ВИДЕО)
Жена загина при пожар в апартамент в Бургас (СНИМКИ И ВИДЕО)
Никола Цолов пред БНТ: Напрежението да караш пред отборите от Формула 1 е огромно, но това ме мотивира още повече
Никола Цолов пред БНТ: Напрежението да караш пред отборите от Формула 1 е огромно, но това ме мотивира още повече