НОВИНИ

Петър Хубчев: Основната цел е Берое да продължи да съществува, ситуацията във футбола не е добра

петър хубчев основната цел берое продължи съществува ситуацията футбола добра
bnt avatar logo
от БНТ
14:19, 03.04.2022
Чете се за: 05:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Берое (Стара Загора) Петър Хубчев даде интервю специално за предаването "Арена спорт" по-малко от ден след загубата на неговия тим с 0:1 при гостуването на ЦСКА.

Хубчев сподели, че съжалява за поражението на своя тим, но разкри, че е останал доволен от играта и допълни, че целта пред тима ще бъде да задържи или да подобри това ниво.

"Трябва да съжаляваме, че въпреки добрата игра на "Армията" снощи не успяхме да вземем точки. Лично за мен беше по-важно да покажем една по-добра игра и израстване. Сега обаче идва другият по-тежък момент, а именно да задържим това ниво или да го доразвием. Следващият отбор е удобен за подобно нещо, защото също е силен противник (Лудогорец), а срещу най-добрите е шансът ни да се покажем", заяви треньорът на заралии.

Специалистът не пропусна да благодари на ръководството на клуба и община Стара Загора, че правят всичко възможно Берое да продължи да съществува и разкри, че целта пред отбора ще бъде 7-то място в крайното класиране.

"Благодарен съм на новото ръководство на Берое и на общината, които правят всичко възможно този клуб да го има. Те ми казаха още в самото начало какви са целите и възможностите. Основната цел е този клуб с традиции от футболен град като Стара Загора да продължи да съществува и то без да трупа дългове. Хората полагат страхотни усилия, за да може това да се случи. На теория тази цел вече е постигната, но ние не искаме да се задоволим просто с това. С оглед на класирането и събрания точков актив ясно е, че целта ще бъде 7-то място в крайното класиране", сподели Петър Хубчев.

Бившият наставник на Левски коментира и дали си е направил дългосрочни планове като треньор на Берое.

"От практиката си съм научил, че дългосрочни планове е хубаво да се правят. Аз където съм ходил обаче тези планове са си оставали само между мен и ръководството. Затова смятам, че е по-добре да се мисли за краткосрочните планове, а ако работата и организацията е на ниво нещата ще си продължат от само себе си", каза бившият футболист.

Хубчев говори и по темата със сътресенията в българския футбол, споделяйки, че случващото се в момента не е добро за футбола.

"Ситуацията не е добра. Имам позиция, но винаги съм се стремял да казвам нещата едва когато съм напълно убеден в тях, така че за момента ще запазя тази позиция за себе си. Нещата, така както се развиват обаче, не са добре. Виждам, че апелът на екипа на Бербатов е да се направи нов конгрес. Може би това е правилното решение. Трябва да се говори и с Боби (Борислав Михайлов) и да се направи един честен и откри конгрес, на който всеки един от претендентите да може да изложи своите виждания и да се вземат решения", заяви Петър Хубчев.

Бившият селекционер на националния отбор говори и затова има ли рецепта за това как даден тим да играе силно като гости, имайки предвид, че последният успех на "лъвовете" далеч от дома дойде под неговото ръководство през 2018 година.

"Няма рецепта затова как да играеш със самочувствие като гост. Всеки треньор си избира методите и начините по които разговаря със своите футболисти или по които да подбира самите футболисти за националния отбор. Аз обаче не съм навътре в нещата и затова ще запазя мнението за себе си, коментира Хубчев, който беше селекционер между 2016 и 2019 година.

Накрая треньорът на Берое говори и какво го е привлякло като зрител в седмото издание на маратона на Стара Загора и разказа любопитна случка от времето си като футболист на германския Хамбургер.

"Поинтересувах се малко повече от това събитие и се оказа, че то се провежда вече 6-7 години и много хора участват в него. Аз съм фен на подобни мероприятия. Спомням си даже, че преди години участвах в подобен маратон като футболист на Хамбургер. Тогава треньорът Феликс Магат дори пробяга цялото разстояние от 42 км, така че аз съм за подобни събития. Колкото повече спортни мероприятия се провеждат, толкова по-добре за българското население", завърши Петър Хубчев.

Автор: Илия Илиев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиана Раева: Трябва да сме обединени не само в името на спорта, но и за просперитета на България
Илиана Раева: Трябва да сме обединени не само в името на спорта, но и за просперитета на България
Шарл Мишел нарече убийствата на цивилни в Буча "клане", Урсула фон дер Лайен: Ужасена съм
Шарл Мишел нарече убийствата на цивилни в Буча "клане", Урсула фон дер Лайен: Ужасена съм