НОВИНИ

Петима българи са арестувани след побой в нощен бар на Халкидики, трима от тях са в болница

Генералното ни консулство в Солун е в постоянен контакт с гръцките власти, посочват от МВнР

престрелка българи плажен бар халкидики
Снимка: илюстративна
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
10:24, 17.08.2024 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Слушай новината

Гръцката полиция е арестувала петима българи след побой в нощен бар на Халкидики. Трима от тях са в болница. По случая се води разследване.

Според очевидци на инцидента, петима българи са се скарали със собственика на бара и са го пребили. Впоследствие някой стреля и ранява един от българите, който е в тежко състояние в болницата в Полигирос - Халкидики, информират гръцки медии.

Води се разследване, но до момента няма официална позиция на полицията. Не се знае кой е стрелял и кой е нападнал с нож другите двама българи, които също са в болница, но без опасност за живота.

Според свидетелски показания, арестуваните петима българи са били въоръжени и са стреляли във въздуха, което е предизвикало паника сред гостите на заведението, а и в съседните ресторанти.

Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидента в Халкидики. Към момента се очаква да бъде получена официална информация по случая от гръцките власти, съобщиха за БТА от Министерството на външните работи (МВнР). Генералното ни консулство в Солун следи ситуацията и е в постоянен контакт с гръцките власти, посочват от МВнР.

От ведомството припомнят, че при необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Генералното консулство в Солун на телефон: +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 , както и на дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520 или на e-mail: Consulate.Thessaloniki@mfa.bg

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маркета Вондроушова и Камерън Нори пропускат US Open
Маркета Вондроушова и Камерън Нори пропускат US Open
С над 30% скочиха цените на храните в Гърция заради пожарите и сушата
С над 30% скочиха цените на храните в Гърция заради пожарите и сушата