НОВИНИ

Петко Христов отбеляза третия си гол за Специя през сезона

Спeция стигна до равенство с Леко в Серия Б

петко христов специя аут купата италия загуба дузпи елитния сасуоло
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:24, 06.04.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Централният защитник Петко Христов вкара гол за тима си в Италия Специя при домакинското равенство 1:1 с Леко в 32-ия кръг на Серия Б. Това е трето попадение през сезона за юношата на столичния Славия, като другите му два гола са срещу Асколи.

С равенството Специя събира 35 точки, нарежда се на 16-о място, колкото имат пред тях Бари и Козенца. Добрата новина за отбора е, че серията от мачове без поражение вече е увеличен на пет. Леко от своя страна е на последното 20-о място с 23 точки и почти сигурно ще се раздели с второто ниво.

Българският национал Петко Христов откри резултата в 12-ата минута, давайки преднина на Специя. Той засече с глава от наказателното поле центриране на Салваторе Еспозито и прати топката към долния ляв ъгъл. В 55-ата минута той можеше и да удвои преднината на своя тим при почти идентична ситуация, този път от центриране на Даниеле Верде. Изстрелът обаче профуча край страничната греда.

В края на срещата домакините упражниха сериозен натиск, за да запишат нова победа, но щурмът им не успя. В добавеното време пропуски направиха Даниеле Верде, Лука Моро и Франческо Касата.

Друг българин, който играе в това ниво - Димо Кръстев остана на пейката за отбора на Фералпи Сало, който водеше почти до края с 2:1, но накрая трябваше да се задоволи с домакинско равенство. Фералпи Сало е на 19-о място с 31 точки и реално изостава на 4 от местата, които могат да осигурят поне участие в плейоф за спасение.

Вчера пък Кремонезе с Валентин Антов в състава направи нова крачка към завръщане в елита с победа с 2:1 над Бари и държи 2-ата позиция с 59 точки, на една пред Комо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седем души са загинали след руска атака в Харков
Седем души са загинали след руска атака в Харков
Карлос Насар спечели Световната купа в Тайланд с изравнен световен рекорд в двубоя
Карлос Насар спечели Световната купа в Тайланд с изравнен световен рекорд в двубоя