НОВИНИ

Петков: Денков и Габриел ми вдъхват доверие, че съединението е възможно, когато най-талантливите работят заедно

bnt avatar logo
от БНТ
13:31, 06.06.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Политика
Слушай новината

Днес академик Николай Денков и Мария Габриел ми вдъхват доверие, че съединението е възможно, когато най-талантливите работят заедно, за да изведат България напред. Това каза съпредседателят на ПП Кирил Петков при представянето в НС на номинацията на Николай Денков за премиер.

Заяви, че двамата са талантливи хора и това, че акад. Денков ще води правителството на България в първите 9 месеца, а Мария Габриел - във вторите 9 месеца му дават надежда.

"Не знам дали всички знаят какво означава да си учен с над 10 000 цитирания в специализирани журнали и литература. Това означава хиляди световни учени да са използвали в своите трудове цитати точно от акад. Денков. Това доказва, че той не само е прекрасен учен, но е част от световния принос на развитието на човечеството", каза Петков за Денков.

Заяви, че го поставят в 1% на учените в своята област в света. Денков е прилагал тези научни постижения в практиката и се е занимавал с най-големите международни компании в сферата на химията и химическите продукти. Има богат административен опит като зам.-министър и министър в няколко правителства.

"Акад. Денков е скромен човек и няма да чуете да се изтъква. Фактът, че той не работи у нас, но тръгва да води страната, е невероятна възможност за нашата страна", каза Петков.

За Мария Габриел Петков заяви, че е "друг голям талант на България". Човек, който се е доказал като успешен европейски лидер в сфери, които движат икономическото развитие в цяла Европа.

Кирил Петков заяви, че две години политически кампании стигат и е време да покажем, че България може да бъде добре управлявана, справедлива европейска страна, без корупция, където всеки българин има възможността да живее един нормален европейски живот.

Пожела успех на бъдещия кабинет.

Снимки: Десислава Кулелиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време със следобедни превалявания на места
Слънчево време със следобедни превалявания на места
ЕК: ЕС е готов да приеме още бежанци от Украйна, ако се наложи
ЕК: ЕС е готов да приеме още бежанци от Украйна, ако се наложи