НОВИНИ

Петков: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев, която в момента се разпада

петков тайна координация борисов пеевски радев момента разпада
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 19.04.2024
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

ПП-ДБ ще настоява да бъде внесен доклада на комисията "Боташ" и той да бъде изпратен на прокуратурата. В момента парламентът заседава извънредно по темата.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че според него има тайна координация между Бойко Борисов, Делян Пеевски и Румен Радев, който включва служебния кабинет, личността на главния прокурор и договора с "Боташ".

"Явно има някаква тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев, която в момента почва да се разпада и се чудят как да си удържат сделката.

Явно този външен министър, който беше избран - той е с абсолютно неевроатлантически поглед. Напротив - вдигна веждите на много хора, когато се изказа с доста проруска риторика. Защо беше сложен този министър? Не може да ми се каже, че Борисов или Пеевски не го знаят, че е там. В последствие решават да го дръпнат - добре. Даниел Митов има нормално европейски визии за външната политика - добре, обаче явно е имало договорка.

И сега президентът казва: "А моята част от договорката къде е? Защо ми дръпнахте външния министър?"

И сега в зала какво се случва - договорът с "Боташ", който струва на България в момента половин милион долара на ден, изведнъж ГЕРБ казва: "Имаме точка да обсъдим този договор, но го няма доклада". Изведнъж ГЕРБ започва да брани служебния кабинет на Радев и в последния момент се оказва, че енергийният министър е точно човекът на Турски поток.

И мисля, че тази евроатлантическа кожа, под която се крие Борисов, отдолу прозира нещо много по-различно - прозира сделка за енергийния министър, сделка за Сарафов и неговия заместник, прозира сделка с Радев и сделка за "Боташ". Кака е възможно да има готов доклад и той да не е внесен? Евроатлантизмът започна да се изпарява тука и истината започва да излиза наяве", заяви Петков.

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов коментира, че не би трябвало парламентът да сигнализира ДАНС за нередностите по договора с "Боташ", а сигналът да дойде по обратния път - от ДАНС към останалите институции и определи това като пример за бездействие на службите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистката Радостина Маринова: Искам и вярвам, че ще се върна още по-силна
Волейболистката Радостина Маринова: Искам и вярвам, че ще се върна още по-силна
Нападателят на ЦСКА 1948 Радослав Кирилов: Ще се опитам да дам най-доброто от себе си
Нападателят на ЦСКА 1948 Радослав Кирилов: Ще се опитам да дам най-доброто от себе си