НОВИНИ

Петьо Костадинов: Повдигнах въпрос за това медиите да излъчвате Конгреса, кандидатите и журналистите ще бъдем в залата

третодивизионият гигант съединение издигна кандидатурата петьо костадинов президент бфс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 11.03.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от кандидатите за президентския пост в Българския футболен съюз (БФС) Петьо Костадинов говори пред репортерите след края на инструктажа, който бе проведен на претендентите за ръководното място в централата за предстоящия Конгрес на 15 март.

На първо време футболният агент сподели, че е повдигнал въпроса за това събитието да бъде излъчвано на живо, както и да бъде осигурен достъп на журналистите до залата, в която ще се проведе изборът.

"Ако ме изберат, вие няма да стоите тук, където сте в момента. Да, има въпрос, който повдигнах и това е да можете да излъчвате Конгреса. Има две версии дотук - знаете, че предложих да се излъчва и аудио, и видео с телевизиите, и тези, които имат техническа възможност и съответно екипи да го направят. Решението по организацията в крайна сметка не е мое. Ще бъде добро решение според мен дори да се стриймва на сайта на футболния съюз. Вие ще бъдете в зала, както и ние. Този път ще има звук и също може да излъчвате поне звука или нещо, така че пак има някаква версия, но тя не е вярната за мен. Моето предложение е свързано с публичността и вероятността след това отново да последват 20 жалби, както и с публиката, която се интересува да вижда и след това да подкрепя или не това, което се е случило, а не да им се разказват небивалици", започна Костадинов.

Кандидат-ръководителят на БФС засегна и темата с дискусията за това да няма тъмни стаички по време на гласуването и отрече това да предизвикало напрежение между претендентите и хората, работещи в родната централа.

"Аз никога не съм имал съмнения в професионализма на господин Попов (б.р. Борислав Попов). Той е изключително опитен човек и като юрист, и като човек в администрация, включително на най-високо държавно ниво. Не съм имал никакви съмнения, още по-малко за нечистоти, но пък вътре се предложи (да няма тъмни стаи по време на гласуването) и аз много се зарадвах на това. Чрез вас мога да предам на всички, че вече не е нужно да си вкарват телефон в чорапите", коментира футболният мениджър.

"Не е ставало дума по този начин. Става дума, че това са допълнителни средства, те може да се пет лева, но са допълнителни средства. Не е ставало драматургия Беше си съвсем спокойна дискусия. Тонът вътре беше много добър. Ние се познаваме в крайна сметка всички. Дори с тези хора, които са изпратени, пък други не могат, защото са прекалено високо, за да дойдат сред малцинствата", добави Петьо Костадинов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манол Иванов: Цялото това недоверие в българския футбол е изключително жалко
Манол Иванов: Цялото това недоверие в българския футбол е изключително жалко
Психично болният мъж от Добрич е нападал с нож петима души преди убийството
Психично болният мъж от Добрич е нападал с нож петима души преди убийството