НОВИНИ

Пирин Благоевград излъга Хебър за първата си победа през сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:30, 18.09.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
пирин благоевград излъга хебър първата победа сезона
Слушай новината

Отборът на Пирин Благоевград дочака своя първи успех в Първа лига през този сезон, след като спечели с 2:1 като гост срещу Хебър Пазарджик в среща от 9-ия кръг.

На стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик домакините определено бяха по-дейният от двата тима, но в крайна сметка "орлетата" се възползваха от своите шансове и с двата си точни удара в двубоя си извоюваха трите точки.

Сериозен принос за тях имаше и стражът Максим Ковальов, който направи няколко спасявания, за да помогне на своя тим да стигне до успеха.

Футболистите на Хебър започнаха мача по-силно и през първата част доминираха играта, като дори тяхно попадение бе отменено в 23-ата минута, тъй като при подаването за гола топката беше напуснала очертанията на терена.

Противно на логиката обаче Пирин беше тимът, който откри резултата, а това се случи в 51-ата минута, когато Борис Тютюков овладя кълбото, финтира защитник и с премерен удар по тревата от границата на наказателното поле даде аванс на своя тим.

Реакцията на "гробарите" беше мигновена и само пет минути по-късно Николас Пенев възстанови равенството с изстрел от близко, възползвайки се от асистенция на Георги Вълчев.

Благоевградчани обаче отново дочакаха своя миг и в 67-ата минута Мартин Бачев се възползва от грешка в отбраната на домакините и с доза късмет прати топката във вратата на Хебър, за да донесе първата победа на "орлетата" през кампанията.

С успеха Пирин се измъкна от дъното в класирането и с вече 4 точки заема 15-ото място, като същият актив имат още съставите на Славия и Етър. В същото време поражението оставя момчетата на Любо Пенев на 10-ата позиция с 11 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 900 кръвни проби на шофьори чакат да бъдат изследвани във ВМА
Близо 900 кръвни проби на шофьори чакат да бъдат изследвани във ВМА
Критики и в ЕК след решението на Полша, Словакия и Унгария да удължат забраната за внос от Украйна
Критики и в ЕК след решението на Полша, Словакия и Унгария да удължат забраната за внос от Украйна