НОВИНИ

Пирин Благоевград започна лятната си подготовка без нови футболисти

Пирин Благоевград
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:01, 23.06.2023
Чете се за: 05:05 мин.
Български футбол
Слушай новината

27 футболисти започнаха подготовка с тима на Пирин (Благоевград) за сезон 2023/24. Нови попълнения за сега няма, като тренировките ще се водят от Радослав Митревски и Мирослав Митев. Подготовката ще протече изцяло при домашни условия. Предвидени са пет контролни срещи, като първата от тях е на 25 юни срещу Левски в София. "Орлетата" ще срещнат още Беласица Петрич, Арда Кърджали и и новаците в професионалния футбол от Марек (Дупница).

Клубът се раздели с досегашния си старши треньор Христо Янев и ще разчита на един от най-верните си футболисти Радослав Митревски. Пред журналистите говори спортният директор Петър Занев, който очерта основните моменти в лятната работа, както и целите пред отбора.

"Първо искам да пожелая успех на отбора през новия сезон и на момчетата персонално. Надявам се да направим един боеспособен отбор, който да радва града и нашите фенове. Новото е, че имаме доста момчета от школата, местни кадри. Те ще получат шанс и сега е най-подходящият момент да се покажат, докажат, да се утвърдят в състава. Знаете през времето назад Пирин винаги е давал път на своите кадри, но своите момчета от школата. Така че няма да бягаме от тази идея. Но всички зависи от самите деца. Хубавото в сегашната ситуация е, че трансферният прозорец е по-дълъг. Имаме около два месеца да направим един боеспособен отбор. Лошото е, че ще се изгражда отбора в движение. Но спрямо ситуацията, в която се намираме, ще направим всичко по силите си да имаме през този нов сезон един добър отбор. Но важното е децата да се представят добре. Мисля, че имаме достатъчно деца от школата. Всяко едно момче е в полезрението на треньора ни. Още повече, че в момента треньорският ни тандем има сериозен опит в школата и ги познават", каза спортният директор на орлетата и бивш национал Занев.

След това Занев говори за финансовата и управленска структура на клуба. Той допълни, че всеки спонсор и инвеститор е добре дошъл, припомни как Община Благоевград е принципал на клуба. Накрая добави, че няма да има лагер извън града заради добрите условия, с които разполагат.

"Всеки един спонсор, който иска да протегне ръка и да помага, е добре дошъл. Надявам се с едни добри игри, с едно добро представяне на момчетата да направим интерес състав и да сме интересни. Както и силно се надявам да пълним и трибуните. Защото всеки един спонсор и инвеститор също се интересува от посещаемостта на мачове. За да рекламира своята фирма, той трябва да има пред кой да я рекламира. Всичко е взаимосвързано, така че се надявам лека-полека ситуацията да се промени и да се усмихваме. Да имаме един добър отбор. Предвид кратката подготовка, която се налага да направим, преценихме, че няма смисъл от лагер. Имаме отлична база тук, в Благоевград. На домашни условия ще се готвим. Имаме добри тренировъчни терени, официалният терен можем да използваме, така че имаме прекрасни условия", допълни той.

В неделя Пирин (Благоевград) има контролна среща с Левски (София), на 1-и юли срещу Беласица (Петрич), на 5-и юли срещу Арда (Кърджали) на стадион Христо Ботев и на 8-и срещу Марек. Обмисля се вариант на 8-и да се изиграе още една проверка, за да има повече време за всички момчета и да се направят два състава.

До момента седем футболисти са напуснали Пирин, най-вероятно това ще стори и опитният вратар и любимец на местните фенове Янко Георгиев, чийто договор изтече и към момента не е подновен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Илиев проведе среща с ръководството на Българската федерация по вдигане на тежести
Димитър Илиев проведе среща с ръководството на Българската федерация по вдигане на тежести
Бус с ученици катастрофира в Пловдивско
Бус с ученици катастрофира в Пловдивско